Bursa'da kuvvetli lodos nedeniyle vincin yola devrilmesi

Kentte, 1 Şubat'ta bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı olayla ilgili iddianamede, vinç firmasının yetkilisi ve operatörü hakkında on beşer yıla kadar hapis cezası talep edildi

Bursa'da kuvvetli lodos nedeniyle vincin yola devrilmesi
Bursa'da kuvvetli lodos nedeniyle vincin yola devrilmesi
GİRİŞ 21.04.2015 12:38 GÜNCELLEME 21.04.2015 12:38

Bursa'da, 1 Şubat'ta kuvvetli lodos nedeniyle devrilip bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına yol açan vincin sahibi olan firmanın yetkilisi ve operatörü hakkında on beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, olayla ilgili hazırlık soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcısı, iddianameyi tamamladı.

İddianamede, kazada asli sorumlu olduğu gerekçesiyle vinç firmasının yetkilisi Hamza A. (27) ile operatör Bülent Ç'nin (43), "taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edildi.

Ayrıca iddianamede, olay öncesi ilgili kurumlar tarafından vinç firmasının yetkililerine, şiddetli lodosun beklendiği konusunda uyarı yapıldığı da aktarıldı.

Zanlılar, iddianamenin kabul edilmesi halinde Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlanacak.

Merkez Osmangazi ilçesi Acemler mevkisinde, 1 Şubat'ta, "Timsah Arena Stadyumu" inşaatındaki vinç, kuvvetli lodos nedeniyle seyir halindeki 16 T 5541 plakalı taksinin üzerine devrilmişti. Kazada, ağır yaralanan 28 yaşındaki sürücü Fatih Demirkıran, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Araçta bulunan yolcu Kübra A. ise yaralanmış ve aynı hastanede tedavi edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız