Sivas'tan kısa kısa

Gölova ilçesine parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor.

Sivas'tan kısa kısa
Sivas'tan kısa kısa
GİRİŞ 21.04.2015 12:46 GÜNCELLEME 21.04.2015 12:46

Gölova Kaymakamı Erkan İsa Erat, köylerde devam eden parka taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyerek, işçilerle bir süre sohbet etti.

İlçeye bağlı Boğazköyde devam eden çalışmaları inceleyen Erat, burada yaptığı açıklamada, köye toplamda 22 bin metrekare kilit parke taşı teslim edildiğini belirterek, "Köyün tüm ana ve ara yolları kilit taşıyla kaplandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Alt yapı sorunu giderilen köylerimizin yollarına parke taşı döşenecektir" dedi.

Erat, kilit taşı döşeme işini yapan ustaları düzenli çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Suşehri'nde hadis okuma yarışması düzenlendi

Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda ezbere hadis okuma yarışması düzenlendi.

Okul Müdürü Yakup Topçu, programda yaptığı konuşmada, hadisi şeriflerin İslam dininin ikinci kaynağı olduğunu ifade ederek, "Öğrencilerimizin katıldığı bu yarışma vesilesi ile Peygamberimizi tekrar hatırladık ve düşündük. İslam'ı kaynağından öğrenmemiz gerekiyor. Bir hadisi şerifi duyup da öğrendiğinizde ve bu öğrendiğiniz hadisi başka birisine aktardığınızda Peygamberimizin duasına nail oluyorsunuz. Peygamber efendimiz buyuruyor ki, 'Kim 40 hadis ezberlerse, ben kıyamet gününde ona şefaatçi olurum' diyor" dedi.

Ortaokul ve lise kategorisinde gerçekleştirilen yarışmada, Anadolu İmam Hatip Lisesi orta okul öğrencilerinden Beyza Polat, lise kategorisinde ise Emrah Karakaya birinci oldu.

Şarkışla'da futbol bahar turnuvası başladı

Şarkışla Belediyesi tarafından düzenlenen bahar şenliği etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen futbol turnuvası, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'un vuruşuyla başladı.

Yıldırım mahallesindeki halı sahada düzenlenen turnuvaya 13 takımın katıldığını belirten Oğuz, günde iki maç oynanacağını ve turnuvanın 19 Mayıs'ta sona ereceğini söyledi.

Oğuz, turnuvanın dostluk, barış ve centilmenlik içinde geçmesini temenni ederek, futbolun her zaman insanları birleştiren, kaynaştıran ve huzur veren bir spor dalı olduğunu vurgulayarak, "İnsanlar güzel bir amaç için bir araya gelerek, ortak duygularla geleneklerine ve bayramlarına sahip çıkıyorlar" dedi.

Dostluk ve centilmenliğin önemli olduğunu ifade eden Oğuz, takımlarda esnaf, öğretmen, okul müdürü, futbolcu gibi sporcuların yer aldığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz