23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Vali Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ayrı ayrı mesaj yayınladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
GİRİŞ 21.04.2015 12:49 GÜNCELLEME 21.04.2015 12:49

Vali Köşger, mesajında, millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışın 95. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük coşku ve gururla kutladıklarını bildirdi.

,23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğunu anımsatan Köşger, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gelecek nesillere karşı olan sevgi ve güveninin bir göstergesi olarak, onlara demokratik, laik ve çağdaş cumhuriyete sahip çıkma görevi verdiğini belirti.

Köşger, şunları kaydetti:

"23 Nisan aynı zamanda milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. O gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temeli atılırken, bizleri geleceğe taşıyacak olan çocuklarımız unutulmamış, onlara karşı olan güvenin bir ifadesi olarak bu bayram armağan edilmiştir. 95 yıldan beridir evrensel bir bayram niteliğinde bütün dünya çocukları ile birlikte kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı başta Bingöl’lü hemşehrilerim olmak üzere en içten dileklerimle kutlar, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum.”

Başkan Barakazi

Belediye Başkanı Barakazi de mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Milletimizin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı gün olan 23 Nisan'ın, istikbal mücadelesinin de en güçlü ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Barakazi, egemenliğin, milletin kendisine ait olduğuna inandığını kaydetti.

Barakazi, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendirecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli görevler üstleneceklerdir. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızdan beklentimiz; iyi yetişmiş, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmalarıdır. Bize düşen görev ise; çocuklarımızı dürüst, çalışkan, başarılı, vatanını ve milletini seven, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. İnanıyoruz ki, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlama gayretimiz, ülkemizin yarınlarını daha aydınlık kılacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı