Köy korucuları yeni görev için yemin etti

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde yapımı süren Ilısu Barajı'nda görev yapacak 123 geçici köy korucusu yemin ederek görevlerine başladı.

Köy korucuları yeni görev için yemin etti
Köy korucuları yeni görev için yemin etti
GİRİŞ 21.04.2015 13:41 GÜNCELLEME 21.04.2015 13:46

Geçiçi köy korucularının yeni göreve başlaması nedeniyle düzenlenen yemin törenine Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Mardin İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Garnizon Komutanı Albay Tevfik Kurnaz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve geçici köy korucu ile aileleri katıldı. Midyat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, Ilısu Barajı'nda görev yapacak 123 korucunun iki haftalık eğitimlerini başarıyla tamamladığını belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir ferdi olarak, birlik ve beraberlik ruhu içinde yemininize bağlı kalıp, yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak her türlü suç ve suçlulara karşı mücadele edeceksiniz. Taşıyacağız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle onurlanacağını aklınızdan hiç çıkarmayacaksınız. Kahraman korucularımız, görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan kanun ve nizamları doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edeceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şubesi yoktur. Türkiye cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarında daha da yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle andınızın vatanımıza, milletimize, ailenize ve sizlere hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Yeni göreviniz de başarılar dilerim."

Geçici köy korucularının yemin etmesinden sonra tören verilen kokteyli ile sona erdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"