Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verilmesi

İHSD Genel Başkanı Akbaş: - "Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 20 yıl hapis cezasına çarptırılması, hukuk cinayeti ve insanlık ayıbıdır"

Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verilmesi
Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verilmesi
GİRİŞ 21.04.2015 14:21 GÜNCELLEME 21.04.2015 14:21

İnsan Hakları Savunucular Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasının hukuk cinayeti ve insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da mahkemenin Cumhurbaşkanı Sisi'den aldığı talimatla halkı sindirmek amacıyla Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verdiğini öne sürdü.

İnsan haklarının açık ihlali anlamına gelen bu hukuksuz kararı kınadıklarını vurgulayan Akbaş, "Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 20 yıl hapis cezasına çarptırılması, hukuk cinayeti ve insanlık ayıbıdır. Ortadoğu'da 'Arap Baharı' diyerek başlatılan, sonra da 'darbe baharına' dönüşen, başta sözde demokratik, özgürlükçü batının ve tüm dünyanın gözleri önünde işlenen bu insan hakkı ihlallerine susan tüm devletleri, sözde hümanistleri kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Akbaş, Mısır'daki darbeye ciddi tek tepkiyi Türkiye'nin gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun dışında emperyalistler, iş birlikçisi Arap rejimleri ve İsrail, Mısır'ın darbe yönetiminin destekçisi olmuştur. Bunun da tek sebebi vardır, emperyalistlerin güdümündeki Ortadoğu'daki yönetimler, Mısır benzeri halk devrimlerinin kendi ülkelerinde de olmasından korkuyorlar. Müslüman halkları, bu iş birlikçi yöneticilerle, dizayn eden emperyalist batıda, halkların devrim yapmasından ve kontrolü elinden kaçırmaktan korkuyorlar. İnanıyoruz ki bugün darbeciler kazansa da yarınlarda Müslüman halkların tepkisi darbecileri de emperyalistleri de ülkelerindeki iş birlikçi yöneticileri de yenecektir."

Bu insan hakları ihlaline, Türk hükümetinin sert bir şekilde tepki vereceğine inandığını kaydeden Akbaş, darbe ve halkın iradesini hiçe saymanın, insanlık suçu olduğunu belirtti.

Türkiye ve Mısır'ın, emperyalistler için endişe duyulan kötü bir örnek olduğunu aktaran Akbaş, Türkiye'de, Gezi olayları, 17 Aralık operasyonu ve Kobani darbe girişimleriyle başarılı olamayanların, Mısır'daki askeri darbeyle başarıya ulaştıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri