475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

Festival, Türkiye-Kazakistan ortak resim sergisi açılışı ile başladı

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali
475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali
GİRİŞ 21.04.2015 14:23 GÜNCELLEME 21.04.2015 14:23

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin açılışı, Kazakistan ile Türkiye'nin ortak resim sergisiyle yapıldı.

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin bu yılki etkinlikleri, Manisa Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda sergi açılışıyla başladı.

Festivalin onur konuğu Kazakistan ile Türkiye'nin ortak resim sergisinin açılışında konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Mesir Macunu Festivali'nin geçmişinin 5 asıra dayandığını vurgulayarak, önemine dikkati çekti.

"Mesir festivalini 475. kez başlatmış olacağız, bazı ülkelerin geçmişleri bile bu kadar değil. Mesir macununun kökü şifadan geliyor ve çok derinlere uzanan kültürel bir olay" diyen Vali Bektaş, Kazakistan-Türkiye ilişkilerinin öneminden bahsetti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ın konuşmalarının ardından serginin açılışı yapıldı.

Katılımcı ülkelerin ve çeşitli yörelerin halk oyunları gösterileri, fuar ve sergiler, konserler, tiyatro etkinlikleri ile Solo Türk gösterisinin yer alacağı festival, 26 Nisan Pazar günü Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye berat vermesinin temsili töreni ve 41 çeşit baharatla hazırlanan 6 ton mesir macununun Sultan Camisi'nden halka saçılmasıyla son bulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri