Çalış Plajı turizm sezonuna hazırlanıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Çalış Plajı'nda turizm sezonu öncesinde kumsaldaki kum kalitesi artırıldı

Çalış Plajı turizm sezonuna hazırlanıyor
Çalış Plajı turizm sezonuna hazırlanıyor
GİRİŞ 21.04.2015 14:26 GÜNCELLEME 21.04.2015 14:26

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Çalış Plajı'nda turizm sezonu hazırlıklarına başlandı.

Çalış Turizm Tanıtma Derneğinin işlettiği plajda, traktöre takılan sahil temizleme makinesi ile kumsaldaki çakıl taşları ayrıştırıldı. Gezi teknelerinin demir attığı DSİ kanalında da temizlik çalışması başlatıldı. Yağışlarla kanalın dibini dolduran çamur tabakası, iş makineleri yardımıyla temizlendi.

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, yaptığı açıklamada, plajın yeni turizm sezonuna en iyi şekilde hazırlandığını söyledi. Kumsaldaki çakıl taşlarını eleyerek kum kalitesini artırdıklarına değinen Ay, yapılan çalışmalarla yerli ve yabancı turistlerin plajdan daha iyi faydalanacağını belirtti.

Ay, plajda yıllar içinde kum haline gelebilecek özellikte büyük taşlar bulunduğunu, bunları 3 metre derine gömerek plajda devamlılığı sağladıklarını anlattı. Ahşap şemsiyeleri de gökkuşağı renklerine boyadıklarını belirten Ay, "Görsel açıdan plajda güzel bir görüntü oluşturmak istedik. Bu nedenle şezlongları farklı renklere boyadık. Ayrıca, bunlara yakışacak güneşlenme minderleri temin ettik" dedi.

Ay, plajda turistlerin güneşlenmesi için yüzen iskele projesi hazırladıklarını, bu hizmeti de yeni sezona yetiştirmeyi planladıklarını ifade etti.

DSİ kanalında da temizlik çalışması başlatıldığını anlatan Ay, şöyle konuştu:

"Çalış Bot Kooperatifi sorunları ile ilgili DSİ ve derneğimizi ziyaret etti. Yapılan görüşmeler neticesinde kanalın temizlenmesine karar verildi. Dar bir zamanda olmamıza rağmen DSİ bu iş makinesini bize tahsis etti. Yağışlarla kanalın içi mil ve kum ile doldu. Bu alanda gezi teknelerinin hareketi de kısıtlanıyordu. Sezona kadar bu çalışmalar tamamlanacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!