Hatay'dan kısa kısa

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Arsuz’a geldi

Hatay'dan kısa kısa
Hatay'dan kısa kısa
GİRİŞ 21.04.2015 15:37 GÜNCELLEME 21.04.2015 15:37

Ccedil;anakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü çerçevesinde Çanakkale Savaşlarını ve tarihini anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Arsuz’da vatandaşlarla buluştu.

Müze görevlisi Şayan Avcı, Çanakkale Belediyesi sponsorluğunda, "Şehitler diyarından Anadolu 'ya" sloganıyla yola çıktıklarını, il, ilçe, kasaba demeden Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Hedeflerinin gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmak ve Çanakkale ruhunu sürekli sıcak tutmak olduğunu aktaran Avcı, "Müze tırımız, bağımsızlık mücadelemizde bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferini, objeleri ve hikayeleri ile Çanakkale’ye gelemeyenlerin ayağına götürüyor" dedi.

Kanalizasyon çalışmaları

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğü ekipleri, Defne ilçesine bağlı Çekmece Mahallesi'ne yeni kanalizasyon hattının döşendiğini bildirdi.

HATSU Genel Müdürlüğü'nde yapılan yazılı açıklamada, Çekmece Mahallesi kanalizasyon hattı olmayan bölümlerinde çalışmaların devam ettiği, ‘Kanalizasyonsuz Nokta Kalmayacak’ parolasıyla çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, mahalleye 150 metrelik yeni kanalizasyon şebekesinin döşendiği, şebeke döşeme işinde 1 kepçe ile 1 kamyon ve 5 kişilik ekibin görev yaptığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu