Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

"Milletimizin gücüne, iradesine inanıyoruz. Hiçbir irade milletin iradesinden daha güçlü değildir"

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:
GİRİŞ 21.04.2015 15:51 GÜNCELLEME 21.04.2015 15:51

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Milletimizin gücüne, iradesine inanıyoruz. Hiçbir irade milletin iradesinden daha güçlü değildir" dedi.

AK Parti Antalya milletvekili adayı Elvan, Kaş ilçesindeki Emin Erdem Meydanı'nda düzenlenen AK Parti 25. dönem milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Elvan, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine "Sen Toroslar'ın evladısın, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlığında görev aldın. Antalya önem arz ediyor. Seni Antalya'dan aday göstermek istiyorum" dediğini hatırlatarak, kendisinin de bu isteği seve seve kabul ettiğini anlattı.

Yola hizmet etmek için çıktıklarını belirten Elvan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını kabul ettiklerini, gece gündüz çalışarak, sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük projelerini hayata geçirdiklerini vurgulayarak, buna örnek olarak üçüncü havalimanı ve İstanbul'a yapılacak üç katlı tüp geçidi gösterdi.

Antalya'nın hizmet beklediğini ifade eden Elvan, "Hizmet için yola çıktık. Kaş'ın en büyük sorunu da ulaşım. Biran önce Antalya'ya daha hızlı bir şekilde bağlantı olsun istiyorsunuz. En kısa sürede Antalya'dan Kalkan'a kadar olan yol, bölünmüş yol olacak. Söz veriyorum. Bu yıl Tekirova-Kumluca arasında bölünmüş yol yapımına başlıyoruz. Kumluca-Kalkan arasının da projesini gerçekleştiriyoruz. Proje bitince hemen ihalesine çıkacağız. Bu proje sahil yolundan olmayacak. İçerisinde tüneller olacak ve bir tünelin uzunluğu 8 kilometre olacak. 1,5 kilometrelik viyadükler de olacak. Bu sayede yol 19 kilometre kısalacak. Çok kısa sürede Kaş'tan Antalya'ya ulaşılacak" dedi.

Elvan, Kaş'ın aynı zamanda önemli bir tarım merkezi olduğunu hatırlatarak, ürünlerin taşınması ve pazarlanmasında yaşanan sorunları azaltmak, maliyetleri düşürerek, rekabet gücünü artırmak için altyapı yatırımlarının geliştirileceğini söyledi.

"Bölgenin havaalanı ihtiyacı var"

Kaş, Gömbe, Elmalı ve Korkuteli yolunun proje çalışmasına başladıklarını anlatan Elvan, proje biter bitmez ihalesine çıkacaklarını, ilçede gölet yapımına hız vereceklerini, ilçenin sulama konusunda problem yaşamasını istemediklerini kaydetti.

Ortaya koydukları ilkelerle hareket ettiklerinin altını çizen Elvan, "Kaş ile Antalya Havalimanı arası 170 kilometre, Dalaman Havaalanı ise 200 kilometre. Bu bölgenin havaalanı ihtiyacı var. Talimatı verdik. Etüt ve proje çalışması başladı. Bitince size tarih vereceğiz. Havaalanı iktidarımız için küçük bir iş. Asıl mesele atıl kalmaması. Atıl kalmayacağına emin olduğumuz takdirde yarın kazmayı vuracağız" diye konuştu.

"İstikrarsız bir Türkiye istemiyoruz"

Milletin hizmetkarı olmak için yola çıktıklarını belirten Lütfi Elvan, şunları söyledi:

"Milletimizin gücüne, iradesine inanıyoruz. Hiçbir irade milletin iradesinden daha güçlü değildir. Türkiye yıllarca sıkıntılar içerisinde boğuştu durdu, AK Parti hükümetleri işbaşına gelinceye kadar. 1994, 1999 ve 2001'de krizler yaşadık. Dünyanın hiçbir yerinde krizler yoktu, Türkiye krizler üzerine krizler yaşadı. Dünyada 2008'de kriz başladı. Türkiye ise etkilenmeyen ender ülkelerden biri oldu. Neden? Sizin dik duruşunuzla hükümetimizin çalışkanlığında öyle bir altyapı öyle bir sistem oluşturduk ki öyle bir güçlü ekonomi haline geldik ki üçe, dörde katladık. Neden? Bunlar sizin destekleriniz sayesinde oldu."

Elvan, kriz dönemlerinde verilen vaatlerin, hesapsız kitapsız harcamaların, ülkeyi istikrarsız bir konuma getirdiğini hatırlatan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biri 'Bir vereceğim' dedi, diğeri 'Beş vereceğim' dedi. Ülke batma noktasına geldi. IMF'ye gidip dilenci gibi 100 milyon dolar para istediler. Biz bu hale geldik. Ondan önceki dönemlere bakınız. Bu ülke 70 sente muhtaç hale geldi. Yurtdışına gönderdiği öğrencisine bursunu ödeyemediği dönemler oldu. Biz bu dönemleri yaşadık. Artık istikrarsız bir Türkiye istemiyoruz. İstikrarlı büyüyen ve güçlenen bir Türkiye istiyoruz. Bu ülkenin istikrara, büyümeye, güçlenmeye ihtiyacı var. Her alanda Türkiye'nin güçlü, dışarıya muhtaç olmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Sadece namerde muhtaç olmamasını istiyoruz."

Elvan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından, diğer 13 milletvekili adayı da partilileri selamladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti