Kayseri'de narkotik suçlarla mücadele çalışmaları

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, narkotik suçlarla mücadeleye yönelik çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü belirtti.

Kayseri'de narkotik suçlarla mücadele çalışmaları
Kayseri'de narkotik suçlarla mücadele çalışmaları
GİRİŞ 21.04.2015 16:07 GÜNCELLEME 21.04.2015 16:07

Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk ve gençleri korumanın, madde bağımlılarını tedavi etmenin ve uyuşturucu trafiğine engel olarak bu işle uğraşanları adalete teslim etmenin devletin görevleri arasında olduğunu vurguladı.

Kentte yılın ilk 3 aylık döneminde narkotik suçlara karışan 364 kişinin yakalandığını, bunlardan 3'ü yabancı uyruklu 69 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini anlatan Düzgün, "Yakalanan 364 kişiden dördü İran, ikisi Suriye, biri de Afganistan vatandaşı. Tutuklananlar ise İran ve Afganistan uyruklu" ifadelerini kullandı.

Kentte, 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında ise 49 ayrı olayda 5 kilo 833 gram kubar esrar, 59 ecstasy ile 60 gram metamfetamin ele geçirildiğini belirten Düzgün, ayrıca 175 bin paket gümrük kaçağı sigara ile 7 bin 739 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiğini ve şüphelilerin adli makamlara sevk edildiklerini kaydetti.

Düzgün, uyuşturucuyla mücadelenin yanı sıra önleyici eğitim hizmetlerine de devam edildiğini vurgulayarak, ilgili birimlerin koordineli bir şekilde çalıştıklarını anlattı.

Kayseri'deki trafik denetimleri

Trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü aktaran Düzgün, şöyle devam etti:

"İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince son 1 ayda yapılan denetim ve kontrollerde, 233 araç çeşitli suçlardan trafikten men edildi, 2 ölümlü, 199 yaralamalı ve 281 maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş, 240 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 19 bin 318 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 5 bin 696 sürücümüze ceza yazılmıştır. Şehirlerarası karayollarımızda ise 24 bin 109 araç kontrol edilmiş ve 4 bin 136 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 64 trafik kazasında 3 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralanan 109 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir. İlimizde huzur ve güvenli bir ortam sağlanması ve Kayseri'nin yaşanabilir şehirler arasında üst sıralarda yer alması için gayret gösteren emniyet teşkilatı mensuplarına teşekkür ederek, bu konuda duyarlılık gösterip polise yardımcı olan Kayserililere teşekkür ederim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?