Polisler için flaş 'askerlik' açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, polislerin yeniden askerlik yapması için yasa teklifi hazırlanmasına yönelik bir çalışma olmadığını açıkladı.

Polisler için flaş 'askerlik' açıklaması
Polisler için flaş 'askerlik' açıklaması
GİRİŞ 21.04.2015 17:45 GÜNCELLEME 21.04.2015 17:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan “Polislerin yeniden askerlik yapması için yasa teklifi hazırlandığı” iddiaları ile ilgili olarak açıklamanın yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

10 YILLIK HİZMET SÜRESİ ŞARTI

8 Şubat 2011 tarih ve 27840 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 1111 sayılı Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 6109 sayılı Kanun ile Emniyet Teşkilatı kadrolarında Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup personelden on yıllık hizmet süresini tamamlayanların askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklarının düzenlendiği hatırlatılarak şöyle denildi:

"Anılan Kanun hükmü yürürlükte olup, Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.

"HABERLER ASILSIZ VE GERÇEK DIŞIDIR"

Haberlerde iddia edilen hususlar asılsız ve gerçek dışıdır. Zira haber yayınlandıktan sonra habere dayanak oluşturmak amacıyla sahte bir belge düzenlenerek internet sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldığı anlaşılmıştır."

"Bazı kişi veya gruplar tarafından, fedakarca görev yapmakta olan personelin moral ve motivasyonunu bozmaya yönelik olan bu tür haberler, amacına ulaşamayacaktır" denilerek sahte belgeyi üreten ve yayınlayan iyi niyetli olmayan kişi veya gruplar hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldığı kaydedildi.

YORUMLAR 3
  • Taner 8 yıl önce Şikayet Et
    Sandığınıza sahip çıkın yeter,
    Cevapla
  • Kanuni 8 yıl önce Şikayet Et
    Meslekte askerliğini 18 ay yapan personelinizi de böyle savunsaydınız ya.Ama nerdeeeee. Bari 6 ay yapsınlar bile diyemediniz.
    Cevapla
  • MEHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    kesın paralel oyunudur..secımlere kadar daha bırsuru sey cıkar..demedı demeyın..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!