13 yaşındaki kız sonunda bulundu

Adana'da annesi ile buluşmak için dün öğlende evinden çıkıp, gece boyunca ulaşılamayan 13 yaşındaki Y.K. adlı kız, bulundu.

13 yaşındaki kız sonunda bulundu
13 yaşındaki kız sonunda bulundu
GİRİŞ 21.04.2015 21:27 GÜNCELLEME 21.04.2015 21:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Merkez Çukurova İlçesi’nin Şambayat Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında oturan Y.K, öğleden sonra diş kontrolüne gitmek için yerel bir radyoda çalışan annesi Pınar K. ile buluşmak için sözleşti. Annesinin yanına gitmek için saat 14.30 sıralarında evinden çıkan Y.K. ortadan kayboldu. Akşama kadar kızına ulaşmaya çalışan anne Pınar K.,  100’üncü Yıl Polis Merkezi Amirliği’ne giderek kızının kaybolduğunu bildirdi. Gece boyunca Y.K.’yı bulmak için çalışma yapan polis, küçük kızın gidebileceği yerleri araştırdı.

GİZEM AKDENİZ’İ ARAYAN EKİP ÇALIŞTI
 
Y.K.’nin özel eşyalarını yanına almadığını belirleyen polis, kendi istediği ile evden kaçmadığını belirledi. Küçük kızın kaçırılmış olabileceğini değerlendiren Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl kaybolan ve akrabası tarafından öldürülmüş olarak bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’i arayan özel ekip devreye girdi. Y.K.’nın gidebileceği adresler, arkadaşları ve tanıdığı bütün yakınlarının evleri gece boyunca arandı. Evinden, şehir merkezine kadar olan güzergah üzerindeki işyerlerine ait güvenlik kameraları ile MOBESE görüntüleri incelendi. Y.K.’nın bulunabilmesi için sosyal medya üzerinden de çağrı yapan anne Pınar K., çalıştığı radyodan sürekli anonslar yapıp kızını aradıklarını duyurdu. Pınar K.’nin başka yayın kuruluşlarında çalışan meslektaşları da Y.K.’nın bulunabilmesi için sık sık çağrı yaptı.
 
Sabah saatlerinde, radyo dinleyicisi olan bir kadın, simit almak için girdiği Tellidere Mahallesi’ndeki simitçide, Y.K.’nın eşkaline benzeyen kızı gördü. Kızın hareketlerinden şüphelenen kadın, polise ihbarda bulundu. 
 
Olay yerine gelen polisler, simitçideki kızın kayıp olarak aranan Y.K. olduğunu belirleyip Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürdü.

''BENİ EVLERİNE DAVET ETTİLER''
 
Y.K., evden kaçmadığını belirterek, "Annemin yanına gitmek için evden çıkmıştım. Minibüs, Tellidere’ye geldiğinde gitmekten vazgeçip durukta indim. Parkta otururken 2 gençle tanıştım. Onlarla sohbet ettik, akşama doğru vakit geç olduğu için eve dönmekten korktum. O gençler de beni evlerine davet etti. Anne ve babaları yokmuş. Ben de gittim onlar kendi odalarında kaldı. Bana da salonda yer hazırladılar, kapıyı kilitleyip, kanepenin üzerinde uyudum. Sabah da birlikte unlu mamullerine geldik, simit yedik. Onlar okula gideceklerini söyledi, bana da ’Sen de ortalarda fazla dolaşma, ya annenin yanına, ya da okuluna git’ dediler. Sonra da polis gelip beni buldu" diye ifade verdi. 
 
Y.K.’nın ifadesi üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, küçük kızı evlerinde barındıran 2 genci bulmak için harekete geçti. Okullarından alınan çocuklar, ifade için Emniyet Müdürlüğü’nün Çocuk Şubesi’ne götürüldü.
 
Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YORUMLAR 12
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Belasını mı aramıış annesiyle buluşmamış
    Cevapla
  • Halit 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin yetiştirdiği yeni nesil maalesef bu kalitede. Eğitim sistemi çöktü.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    13 yaşında hemde çocuk. peki ya yaptıkları?
    Cevapla
  • babageldi 8 yıl önce Şikayet Et
    yaptıkları özel hayat fantazi karıştırma ayıp olur(!)ayıbın yeri değişeli bu işler çoğaldı be başkanım
    Cevapla
  • Göksel 8 yıl önce Şikayet Et
    Önceden hazırlanmış ve ezberletilmiş cümleler, neden durup dururken tanımadığın 2 gençle oturursun, ne hikmetse onların ana babası da evde yok. Biz de yedik.
    Cevapla
  • halim demircioğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    çocuklar insafliydi yoksa bu kzın ne olacağı belliydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak