İki bölgede elektrik kesintisi

TEİAŞ'ın Erzurum'daki iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle, Erzurum, Iğdır, Ardahan, Van ve Ağrı'da elektrik kesinti yaşandı.

İki bölgede elektrik kesintisi
İki bölgede elektrik kesintisi
GİRİŞ 22.04.2015 22:27 GÜNCELLEME 22.04.2015 22:27

Edinilen bilgiye göre, TEİAŞ 17. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz bölgelerini kapsayan elektrik kesintisi yaşandı.

Erzurum, Iğdır, Ardahan, Ağrı ile Van'ın bu hat üzerinden beslenen yerleşim birimlerinde elektrik kesintisi yaşanırken, Van'ın İran hattından beslenen bölgeleri ile Hakkari, Bitlis ve Muş illerinde ise elektrik kesintisi yaşanmadı. 

Ekiplerin arızayı giderme çalışmaları sonucunda Erzurum ve Ardahan'a enerji verildiği, hat üzerindeki diğer bölgelere de elektrik sağlanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aras EDAŞ Ardahan İl Müdürü Meryem Akpınar, elektrik kesintinin Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerini kapsadığını belirterek, "TEİAŞ'tan kaynaklanan bir durum. Merkezi bir sistem sorunu. Henüz net bilgiye sahip değiliz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi