1 terörist yakalandı, 2 terörist teslim oldu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 1 terörist yakalandı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde de 2 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

1 terörist yakalandı, 2 terörist teslim oldu
1 terörist yakalandı, 2 terörist teslim oldu
GİRİŞ 23.04.2015 14:08 GÜNCELLEME 23.04.2015 14:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli sınır olayları" ile ilgili verilen bilgilere göre, Suruç'ta PYD/PKK mensubu 1 terörist, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken hudut unsurları tarafından yakalandı.

Silopi'de de bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Öte yandan, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 148 , Türkiye'den Suriye'ye girmek isteyen 16, Irak'tan Türkiye'ye geçmek isteyen 6, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 63 kişi ile kara hudutlarından yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında 233 kişi ve Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 12 kişi yakalandı.

Ayrıca Suriye hudut hattında, 100 litre akaryakıt, 5 bin 686 karton sigara, 27 kilogram muhtelif gıda maddesi, 34 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Bu arada, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden Türkiye'ye ait 2 F-16 uçağına, Yunanistan'a ait 2 F-16 uçağı tarafından 1 dakika süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize, aynı ile mukabele edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    biz kürt halkını ezen-kızlarını dağlarda iğfal eden,gençlerimizi birbirine kırdırtan kökü dışardaki cani-hain-esrarkeş pkk dan kurtulsun diye-bizede pkk dedikleri halde Çözümden,kardeşlikten yana bu Hükümetten ve Devletimizden yanayız!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu