Bu gelenek 106 yıldır sürüyor

Düzce'nin Koçyazı Mahallesi'nde Kandil geleneği 106 yıldır devam ediyor.

Bu gelenek 106 yıldır sürüyor
Bu gelenek 106 yıldır sürüyor
GİRİŞ 24.04.2015 09:02 GÜNCELLEME 24.04.2015 09:02

Düzce’de 100 yılı aşkın kandil geleneği sürüyor. Kandil günü akşam namazını Koçyazı Mahallesi Cami’inde kılan mahalle halkı, ardından evlerinden getirdikleri pilav, tavuk, et ve ayranları caminin içerisine kurulan sofralarda ikram ediyor. Çoluk çocuk 7’sinden 70’ine herkes beraberce aynı sofrada oturarak yiyeceğini içeceğini paylaşıyorlar.

Koçyazı Mahallesi Muhtarı İsmet Mısır ise, geleneğin 106 yıldır sürdüğünü söyledi. Düzce Valisi Ali Fidan, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım’da Akşam namazını Koçyazı Camisinde kıldılar ve mahalle halkının sofrasına oturdular.

Yapılan dua ile son bulan etkinlikten çıkarken İHA’nın sorularını yanıtlayan Vali Ali Fidan, 'Bende aslında 106 yıllık geleneği şimdi öğrendim. Bu vesile ile tüm vatandaşların rahmet ve bereket aylarının başlangıcı olan Regaip kandilini kutluyorum. İnşallah hayıra, huzura, berekete vesile olur. 106 yıllık bir geleneğe bende iştirak etmiş oldum. Yemeğin tadına baktık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin, gelenekler bizim kadim geleneklerimiz. 106 yıllık geleneği görünce çok mutlu oluyoruz. Bizim içinde hoş oldu. Vatandaşlarımız ile kandil akşamında bir araya geldik” dedi.

Sonrasında ise camide Regaip Kandili dolayısıyla düzenlenen program takip edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!