Uçakta tuvalet yasağı

Birbiri ardına uçaklarının tuvaletinde asılsız bomba notlarıyla karşılaşan Türk Hava Yolları, ek önlemlere başvurdu.

Uçakta tuvalet yasağı
Uçakta tuvalet yasağı
GİRİŞ 24.04.2015 09:43 GÜNCELLEME 24.04.2015 09:56
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İhbarlar nedeniyle geri dönen uçaklar nedeniyle milyonlarca lira zarara uğrayan THY, yeni güvenlik önlemleri ile bomba notu gibi asılsız ihbarların önünü kesmeyi hedefliyor.

Bundan böyle THY uçaklarında yolcu alımı tamamlanması sonrası uçak kapı kapatmadan önce tuvaletler sıkı bir son kontrolden geçirilecek. Emniyeti tehdit edecek bir durum olmaması halinde tuvaletler kilitlenerek kalkışa kadar kullandırılmayacak.

Son yıllarda yaptığı atılımlarla Avrupa'da liderliğe oynayan Türk Hava Yolları, son dönemde art arda yapılan bomba ihbarları nedeniyle ek önlemler aldı.

Tuvaletlerde bulunan asılsız bomba notlarıyla ilgili olarak Atatürk Havalimanı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ihbarcıları ortaya çıkarmak için yürüttüğü çalışmalar devam ederken, yeni alınan önlemlerle ihbarların önünün kesilmesi amaçlanıyor.

UÇAK KALKANA KADAR TUVALETLERE GİRİLEMEYECEK

Özellikle yeni alınan güvenlik önlemleri kapsamında yolcu alımı tamamlandıktan sonra uçak kapısı kapatılmadan önce kabin görevlileri sorumlu oldukları tuvaletlerin son kontrolünü yapacak. Tuvalette raf ve dolap içleri,kapı arkalarında yapılacak sıkı bir kontrol sonrası uçuş emniyetini tehdit eden bir durumun olup olmadığına bakıldıktan sonra herhangi bir olumsuz durum olmaması halinde tuvaletler kilitlenecek. Tuvaletler kalkış sonrasına kadar kullandırılmayacak.Tuvaletlerde uçuş emniyetini tehdit eden bir olumsuz durum olmaması halinde de uçağın kapısı kapatılacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 13
  • Teknik ile Takip 8 yıl önce Şikayet Et
    Tuvaletlerin giris kapilarinin karsilarina kamera koyun, böylece girenlerin kimlikleri tespit edilsin ve herhangi bir örgütle baglanlati olup olmadigi arastirilsin, zaten kamera korkusundan altina yaparlar...
    Cevapla
  • mantıklı 8 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı bir yorum. Milyon dolarlık zarar yerine 3000 tl maaşla güvenlik tamam. Temizlik de bedavaya gelecek.
    Cevapla
  • Genç osmanlı. 8 yıl önce Şikayet Et
    Hainler iş başında,THY bizim emeğimiz gurumuzdur.
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Kasıtlı yapılan şeyler Özellikle 3. havalimanı ve Lutfansa menşeli havayolunun pilotunun kendi uçağını düşürmesinden sonra THY nın popülaritesini kırmak
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten Avrupa şehirleri arasında uçan uçaklarda ilk önce İstanbula 3. havalimanına uğrayacaklarmış.. yoksa uçmama kararı almışlar...
    Cevapla
  • güvenlik kamerası şart 8 yıl önce Şikayet Et
    güvenlik kamerası diyoruz adamlar hafife alıyor işte böyle patlarsınız bütün işletmeler işyerlerine araçlarına kamera istemleri taktırmalı başka türlü can ve mal güvenliğini sağlıyamazsınız kamera olduğunu bilen çekinir yapmaz çekinmeyende hiç bir yere kaçamaz bu kadar basit sen 1500-2000 tl lik bir güvenlik önlemi alma sonra milyon dolar zarar ettim bu kafayla daha çok zararlar edliri maalesef..
    Cevapla
  • derviş 8 yıl önce Şikayet Et
    tuvalete kamera mı taksınlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!