Charles'tan duygulandıran Çanakkale anısı

Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı anma törenine katılan İngiliz Prensi Charles, savaşta yaşanan duygusal bir anıyı paylaştı.

GİRİŞ 24.04.2015 16:19 GÜNCELLEME 24.04.2015 17:43
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü törenlerinde ilk anma Mehmetçik Anıtı’nda başladı. Törene dünyanın dört bir yanından liderler de katıldı. Kur'an tilaveti ve dua sonrası İngiltere Prensi Charles da konuşma yaptı.

Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yaşadığı zorluklardan bahseden Charles, Çanakkale'de sergilenen kahramanlığın her zaman takdir edilmesi gerektiğini belirtti. 

SAVAŞTAN DUYGUSAL BİR ANI

İngiliz Prens, Çanakkale Savaşı sırasında 1 günlük ateşkeste bir erin yazdıklarını paylaştı; ''Bir günlük ateşkeste bir er şöyle yazmıştı: Bir Türk gördüm ona konservemi verdim, o da bana kendi yiyeceğini verdi. Onlara saygımız çok büyüktü''

Gelibolu'daki savaşta birçok kişinin sevdiklerini bir daha asla göremediğini söyleyen Charles, 'günümüzde savaşların hala devam etmesinin üzücü olduğunu' belirtti. Charles, Hepimiz ortak bir sorumluluk paylaşıyoruz fakat liderler olarak bu hoşgörüsüzlüğün üstünden gelmek için savaşları aşmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13
  • Savasci 8 yıl önce Şikayet Et
    Savaslar icin uzgunum demek yetmiyor. Savaslari engellemek gerekiyor.
    Cevapla
  • Suleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    Her vatandasin emperyale karsi sayin CB gibi vakur olmasi gerekir
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler gün gelecek geçmiş için özür dileceyecektir.
    Cevapla
  • Salih71 8 yıl önce Şikayet Et
    Arladaşlar, prens charles müslümandır. Fakat gizli tutmaktadir. Dikkatli olalım....
    Cevapla
  • AKINCI 1453 8 yıl önce Şikayet Et
    fotorafa iyi bakin; ortada dünyanin en igrenc emperyalist kan emici milletin temsilcisi ve onun masumane bir paylasimindan mutlu olan sag ve soldaki saftirik türk evlatlari. nerdesin ey cennetmekan abdulhamit han !!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!