6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması ödül töreni

6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması ödül töreninde, yetişkinler kategorisinde Romanyalı karikatür sanatçısı Pavel Gabriel Virgil, gençler kategorisinde ise Sıla Eroğlu'nun eseri birinci oldu

6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması ödül töreni
6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması ödül töreni
GİRİŞ 24.04.2015 23:30 GÜNCELLEME 24.04.2015 23:30

6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda yetişkinler kategorisinde Romanyalı karikatürist Pavel Gabriel Virgil'in, gençlerde ise Sıla Eroğlu'nun eserleri birinci oldu.

Antalya'da bir otelde düzenlenen ödül töreninde, 60 ülkeden 915 eserin katıldığı yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu, yaptığı açıklamada, yarışmayı Türkiye'nin turizm alanındaki bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Karikatür yarışmasında bu yılki temayı "Her şey dahil" olarak belirlediklerini ifade eden Köfteoğlu, ayrıca çocukları da karikatüre teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk defa 16 yaş ve altı gençler kategorisinde yarışma düzenlediklerini ifade etti.

Öte yandan, yarışmanın yetişkinler kategorisinde Romanyalı Pavel Gabriel Virgil birinci, Ukraynalı Oleksy Kustovsky ikinci, Bulgaristanlı Trayko Popov ise üçüncü oldu. Prof. Dr. Atila Özer adına verilen özel ödülü ise İranlı karikatürist Heibat Ahmadi kazandı.

Bu yıl ilk kez verilmeye başlanan 16 yaş ve altı gençler kategorisinde ise 11 yaşındaki Sıla Eroğul birinci oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?