"Ermeni Soykırım Yalanı Paneli"

Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Açıkses: - "(Hınçak ve Taşnak çeteleri) Kendilerine destek vermeyen Ermeni köylerini yakıyorlardı ama şimdi o yakılan Ermeni köylerinin suçu da bizim üstümüze atılıyor"

"Ermeni Soykırım Yalanı Paneli"
"Ermeni Soykırım Yalanı Paneli"
GİRİŞ 25.04.2015 00:58 GÜNCELLEME 25.04.2015 00:58

Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Açıkses, Hınçak ve Taşnak çetelerinin kendilerine destek vermeyen Ermeni köylerini yaktıklarını, bu suçun da kendi üzerlerine kaldığını belirterek, "Rus ordusuyla Van'ı yakan da Ermeniler değil miydi? Neden bundan bahsetmezler? Hesap sorulacak birisi varsa Avrupa, Amerika ve Rusya'dır" dedi.

Açıkses, Türk Ocakları tarafından Kahramanmaraş Barosu'nda düzenlenen "Ermeni Soykırım Yalanı Paneli"nde, dünya küçüldüğü için Ermenilerin jeopolitik değerlerden dolayı kullanıldığını ileri sürdü.

ABD, Rusya, İngiltere ve Fransa'nın Ermenileri özellikle dini anlamda böldüğünü ifade eden Açıkses, Ermeni papazın "Bugün varsak Osmanlı sayesinde, yoksa bizi Hristiyan bile kabul etmiyorlar" dediğini, bu ifadelerin kayıt altına alınması yönündeki isteğine de "diaspora, beni yok eder" diye yanıt verdiğini anlattı.

ABD'nin okulları

Pontus Rum Cemiyeti'nin Merzifon Amerikan Koleji'nde kurulduğunu savunan Açıkses, şöyle devam etti:

"Amerikalıların dünya genelinde bin okulu vardır. Bunlar casusluk ve misyoner teşkilatıdır. Buralarda Ermenileri de kullanmışlardır. Keşke Amerika özür dilese Ermenilerden. 'Geldim, ortalığı karıştırdım. Seni kullanmak için geldim" deseydi. ABD'nin bin okulu bizim anladığımız gibi eğitim veren okullar değildir. Misyoner teşkilatıdır. Bin tane okul çok büyük bir sayı. Maraş'ta da var, her yerde var. Amerikan okullarının yapıldığı yerlerin haritasına gözatın, Sevr haritası çıkar. Kendilerine göre parsel dizmeye başlamışlar."

Ermeni çetelerinin öldürdüğü Ermenilerin sayısını, Amerikalıların ve Avrupalıların daha iyi bildiğini vurgulayan Açıkses, Ermenileri Ermeni'den korumanın yolunun da tehcir olduğunu söyledi.

"Bizi bi birimize düşürenlere 'lanet olsun' diyelim"

Hınçak ve Taşnak çetelerinin Ermeni köylerine gidip mal varlıklarına el koydukları zaman karşı çıkanların hepsini öldürdüğüne dikkati çeken Açıkses, "Suikast düzenliyorlardı. Kendilerine destek vermeyen Ermeni köylerini yakıyorlardı ama şimdi o yakılan Ermeni köylerinin suçu da bizim üstümüze atılıyor. Maraş'ta Fransızlarla katliam yapan Ermenilerdir. Rus ordusuyla Van'ı yakan da Ermeniler değil miydi? Neden bundan bahsetmezler? Hesap sorulacak birisi varsa Avrupa, Amerika ve Rusya'dır" diye konuştu.

Türk Ocakları Kahramanmaraş Şube Başkanı Kemal Yavuz da Ermenilerin Türk köylerinde ve halka karşı yaptıklarını anne, baba ve dedelerinden dinleyerek büyüdüklerini, Kahramanmaraş'ın bu mezalimi yaşadığını anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı