Bilecik'te "Ortadoğu" konferansı

Bilecik Belediyesi Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, "Ortadoğu" konferansı düzenlendi

Bilecik'te "Ortadoğu" konferansı
Bilecik'te "Ortadoğu" konferansı
GİRİŞ 25.04.2015 11:03 GÜNCELLEME 25.04.2015 11:03

Bilecik Belediyesi Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, "Ortadoğu" konferansı düzenlendi.

TRT Ortadoğu muhabiri Mehmet Akif Ersoy, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki konferansta, Ortadoğu'da yaşananların Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini anlattı.

Türkiye'nin birçok kentinde savaş mağduru Suriyeli sığınmacının yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını anlatan Ersoy, şöyle konuştu:

"Gittiğim her ilde hem o şehri gezerken soruyorum soruşturuyorum hem de insanlarla konuşuyorum. Bir takım tepkilerle karşılaşıyorsunuz. Onlara şunu anlatıyorum, hiç kimse evini, yurdunu, iş yerini, ailesini bırakıp, keyfine başka bir ülkeye gerçekten gelmiyor. Bunların tamamının kaçtıkları yerleri 3-4 dakika görmeye tahammül dahi edemeyebilirsiniz. Dolayısıyla biraz zor bir süreç, Türkiye açısından da ama bu dini duyarlılıklarımızı ve siyasi farklılıklarımızı, siyasi bakış açılarımızı, perspektifimizi bir kenara bırakarak söylüyorum. Neticede mazlumun dini olmaz. Din, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin bu coğrafyanın insanlarıyla hem hal olmak durumundayız. Bir takım coğrafyalarda katliamlar yapıyorlar, operasyonlar düzenliyorlar. Bakıyorsunuz haritayı önünüze aldığınızda bu coğrafyaların tamamının da İslam coğrafyası, Ortadoğu toprakları olduğunu görüyorsunuz. Dolayısıyla bu işin en büyük kaybedeni, en çok zarar göreni de bu coğrafyanın insanları oluyor."

Konferansa, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi