İçişleri Bakanı Öztürk, Trabzon'da

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, halkın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için Hükümetin ve Bakanlığının her türlü güvenlik tedbirini alma konusunda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğünü bildirdi.

İçişleri Bakanı Öztürk, Trabzon'da
İçişleri Bakanı Öztürk, Trabzon'da
GİRİŞ 25.04.2015 13:36 GÜNCELLEME 25.04.2015 13:36

Bakan Öztürk, Giresun, Amasya, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat, Trabzon'dan ilgililerin katılımıyla düzenlenen seçim güvenliği bölge toplantısında yaptığı konuşmada, genel seçimlerin huzur ve güven içinde yapılmasına yönelik tedbirleri değerlendireceklerini söyledi.

Halkın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını hedeflediklerini vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

"Amacımız, seçmenlerin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın, yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir. Halkın iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanı, çağdaş parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş medeni ülkelere de örnek olacak düzeyde bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir."

Geçmişten günümüze yapılan bütün bu seçimlerin, huzur ve güven ortamında gerçekleştiğini dile getiren Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Bu seçimlerde vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütleri son derece bilinçli ve sağduyulu davranmıştır. Valilerimiz, kaymakamlarımız ve güvenlik birimlerimiz birden fazla seçim sürecinde bulunmuşlardır. Şimdiye kadar yaptığımız toplantılardan da çıkardığım sonuç, polis ve jandarma teşkilatımızın bu konuda oldukça deneyime sahip olduğudur. Kolluk birimlerimizin seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen bir donanıma ve bilgiye sahip olduğunu görmek beni oldukça memnun etti. Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması takdir edersiniz ki büyük önem taşımaktadır. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için Hükümetimiz ve Bakanlığımız, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de, her türlü güvenlik tedbirini alma konusunda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir."

Öztürk, seçimlerle ilgili temel mevzuat, genelge ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarından bazılarını içeren el kitabı hazırlandığını ve bunların valilikler ile diğer ilgili yerlere dağıtıldığını belirtti.

"Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet Acil Durum Yönetim merkezinde seçim harekat merkezleri oluşturulmuştur" diyen Bakan Öztürk, şunları kaydetti:

"Amacımız, ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın, yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir."

Öztürk, toplantıda genel tedbirlerin görüşüleceğini ayrıca her ilin kendi özelliğine ve şartlarına göre ilave tedbirlerini planlanacağını da ifade etti.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin, valiler, emniyet müdürleri ve yetkililerin de katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar