1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepkiler

TBB Başkanı Feyzioğlu: "Bir soykırım duymak istiyorsa dünya, Hocalı Soykırımı'na baksın. Hocalı‘yı bir 'katliam' olarak anmaktan önce, 'bu tam bir soykırımdır' desin"

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepkiler
1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepkiler
GİRİŞ 25.04.2015 15:14 GÜNCELLEME 25.04.2015 15:14

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda Avrupa Parlamentosu'nun kararını eleştirerek, "Bir soykırım duymak istiyorsa dünya, Hocalı Soykırımı'na baksın. Hocalı'yı bir 'katliam' olarak anmaktan önce, 'bu tam bir soykırımdır' desin" dedi.

"Çıkış yolu" isimli kitabının imza gününe katılmak üzere İzmir Kitap Fuarı'na gelen Feyzioğlu, AA muhabirine, Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusundaki kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konunun gündeme getirilmesinin "siyasi" olduğunu vurgulayan Metin Feyzioğlu, "Avrupa Parlamentosu'nun iddialara ilişkin kararının ve Vatikan'dan konuyla ilgili yapılan açıklamaların Türkiye'yi sıkıntıya soktuğunu" savundu.

İddiaları, "Türkiye'ye yapılmış haksızlık" olarak yorumlayan Feyzioğlu şunları söyledi:

"Türk parlamentosu yıllar önce 'bizim arşivimiz açılsın, Ermeniler'in de arşivi açılsın' demiştir. Biz açmaya hazırız ama Ermenistan arşivlerini açmaya bir türlü yanaşmıyor. Trajik olaylar dizisi karşılıklı olarak vardır. Ama bu trajik olayların 'soykırım' olarak nitelendirilmesi, hukuk kurallarına oturmamaktadır. Eğer, 21'inci yüzyılda gözümüzün önünde cereyan eden bir soykırım duymak istiyorsa dünya, Hocalı Soykırımı'na baksın. Hocalı'yı bir 'katliam' olarak anmaktan önce, 'bu tam bir soykırımdır' desin. Üstelik, 1948 Birleşmiş Milletler (BM) Soykırım Sözleşmesi'nden sonra yaşanmış bir olay olduğu için oradaki tanıma birebir oturmaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?