Kırıkkale'de 57. Alay için saygı yürüyüşü

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 57. Alay'a saygı yürüyüşü düzenlendi.

Kırıkkale'de 57. Alay için saygı yürüyüşü
Kırıkkale'de 57. Alay için saygı yürüyüşü
GİRİŞ 25.04.2015 15:32 GÜNCELLEME 25.04.2015 15:32

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüş, Çarşı Meydanı'ndan başlayarak Jandarma Hatıra Ormanı'ndaki Bayraktepe Mevkisi'nde son buldu.

Kaymakam Harun Kazez, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, düzenlenen çeşitli etkinliklerle gençlerde Çanakkale ruhunu yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

Bundan tam bir asır önce nice canların vatan için feda edildiğini anlatan Kazez, "Tarihte kutsal vatanımız için imkansızlıklar içinde nice kanlar döküldü, nice canlar verildi. Kadınıyla, erkeğiyle gencecik bedenini vatanına siper eden aziz şehitlerimizi burada rahmetle anıyoruz. Çanakkale dediğimizde, 57. Alay’ı hatırladığımızda tarihimizin ne kadar asil bir tarih olduğuna yeniden şahit oluyoruz. 100 yıl önce Çanakkale’de mukaddesatlarını, vatanlarını ve şereflerini savunan binlerce askerimiz, gözlerini kırpmadan ölümün üzerine gitti. Bu bilinçle vatanın ne kadar değerli ve kıymet taşıdığını her birimizin daha iyi anlaması ve kavraması gerekir" diye konuştu.

Öğrencilerin bando eşliğinde Türk Bayraklarıyla katıldığı saygı yürüyüşünde, konuşmaların ardından Çanakkale ve tüm şehit şehitler için dua edilerek Kur’an-ı Kerim okundu.

Yürüyüşe, Kaymakam Kazez’in yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Bildik, Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, kurum müdürleri ile ilk, orta ve lise öğrencileri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler