Nepal Depremi için Cansuyu teyakkuza geçti

Nepal'de meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremde bilanço ağırlaşıyor. Cansuyu ise Nepal Depremi için teyakkuza geçti.

Nepal Depremi için Cansuyu teyakkuza geçti
Nepal Depremi için Cansuyu teyakkuza geçti
GİRİŞ 26.04.2015 01:27 GÜNCELLEME 26.04.2015 01:27

Nepal'de meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremde çok sayıda kişi yaşamını yitirirken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.  Cansuyu ise Nepal Depremi için teyakkuza geçti. Dernek Nepal için acil ilkyardım malzemeleri gönderiyor. Cansuyu aynı zamanda Nepal’deki partner kuruluşları aracılığı ile eksikleri tespit ettiriyor.

NEPAL DÜNYADAN YARDIM İSTİYOR

Nepal Emniyeti ise deprem nedeniyle ölenlerin sayısının 1000'i geçtiğini açıkladı. Sarsıntının Nepal'e komşu ve yakın olan ülkelerde de ölümlere neden olduğu bildiriliyor. Hindistan'da 34, Tibet'te 12 ve Bangladeş'te iki kişinin hayatını kaybettiğini ifade ediliyor. Ölü sayısının artmasından korkuluyor. Yetkililer enkaz altında kalanlar olduğunu ve ölü sayısının artmasını beklediklerini söylüyor. Nepal hükümeti depremden sonra olağanüstü hal ilan etti. Bir Nepalli bakan depremin merkez üssünde çok büyük hasar meydana geldiğini söyledi. Enformasyon Bakanı Minendra Rijal uluslararası yardım kuruluşlarının desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Ayrıca Katmandu'daki hava alanının da depremden zarar gördüğü de bildirildi. Pistte oluşan çatlaklar nedeniyle havaalanının uçuşlara kapatıldığı söyleniyor. Deprem ardından artçı sarsıntılar da devam etti.  Hindistan Başbakanı Narendra Modi durumu değerlendirmek için bakanlarla bir araya geldi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı