Küçük Mustafa yardım bekliyor

Irak’tan kaçarak Türkiye’ye sığınan Türkmen ailenin çocuğu 4 yaşındaki Mustafa, uzatılacak bir yardım eli bekliyor.

Küçük Mustafa yardım bekliyor
Küçük Mustafa yardım bekliyor
GİRİŞ 27.04.2015 13:11 GÜNCELLEME 27.04.2015 13:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak’tan kaçarak Türkiye’ye sığınan Türkmen ailenin çocuğu 4 yaşındaki Mustafa, idrar yollarındaki rahatsızlık ve böbrek yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

BABADAN YARDIM ÇAĞRISI

Irak’ın Telefar şehrinden 4 ay önce Türkiye’ye sığındıktan sonra Konya’ya yerleşen Yunus Vahab, 4 yaşındaki oğlu Mustafa Vahap’ı idrar yollarındaki rahatsızlık nedeniyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Tedavi altına alınarak iki ameliyat geçiren Mustafa Vahap’ın idrar yollarındaki rahatsızlığının böbreklerini de etkilediği anlaşıldı. İşsiz olan baba Yunus Vahab ise, tedavi gören çocuğunun yanında refakatçi olarak kalıyor. Hastane masrafları ve bundan sonraki tedavi masraflarını karşılamakta sıkıntı yaşayan baba Yunus Vahap, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

“OSMANLI KARDEŞLERİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ”

Savaş nedeniyle Konya’ya Telaferden geldiklerini anlatan baba Yunus Vahab, “Mustafa böbrek hastalığından dolayı Meram Tıp Fakültesi’nde yatıyor. Haftada 2 bin 500 lira tedavi masrafı var. İdrar yollarından hastalığı da vardı. Onun için de tedavi oluyor. Biz de Türkmenlerden, kardeşlerimizden yardım bekliyoruz Küçük Mustafam için. Irak’ta tedavi yaptırdım ama bir faydası olmadı. Sonra çocuğun tedavisi için Türkiye’ye geldim. Orada savaştan dolayı bir hastane kalmadı. Burada güzel doktorlar var ameliyatını yapabilirler dediler bana. Buraya geleli 4 ay oldu. Geldiğimizden beri hastanedeyiz. Burada Ahde Vefa Turan Derneği var. Sağ olsunlar Mustafa’nın masraflarını karşıladılar. Onlardan da Allah razı olsun ameliyatını yaptırdılar. Çocuğun tedavisi haftada 2 bin 500 lira yapıyor. Biz Osmanlı ve Türkmen kardeşlerimizden yardım bekliyoruz. Doktorlar bana tedavi masrafları için gerekli ücreti vermezseniz çocuğu bugün taburcu ederiz dediler” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 3
  • akinci64 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkmen kardesim sen saglik bakanimizla irtibata gec sana her yardim yapilir sein yavrun tedavi olmadan oradan sizi taburcu edecek doktor insanliktan nasibini almamis sen SSk ya bas vur senin butun yardimin yapilir...
    Cevapla
  • Rumuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Milyon dolarları olanlar, paranızda bu insanların da hakkı var. Yardım edin ne olur. Lütfen el uzatın yavrucağa.
    Cevapla
  • ALi 8 yıl önce Şikayet Et
    Yok mu bir cömert kahraman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak