Karaca'nın avukatlarından suç duyurusu

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatları, tahliye kararının yerine getirilmemesinin ardından suç duyurusunda bulundu.

Karaca'nın avukatlarından suç duyurusu
Karaca'nın avukatlarından suç duyurusu
GİRİŞ 27.04.2015 18:05 GÜNCELLEME 27.04.2015 18:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatları, 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının yerine getirilmemesinde sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, Cumhuriyet Savcıları Ercan Devrim, Orhan Güldiker, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi Necmettin Kafalı ve Adalet Bakanlığı Başmüfettişi hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulundu.

 Avukatlar Gültekin Avcı ve Fikret Duran'ın isimlerinin bulunduğu şikayet dilekçesinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, Cumhuriyet Savcıları Ercan Devrim, Orhan Güldiker, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi Necmettin Kafalı ve Görevli Adalet Bakanlığı Başmüfettişi hakkında, "Kişiyi hürriyetinden yoksul kılma", "Mahkeme kararını yerine getirmeme", "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "Görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma başlatılması istendi.
 Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasından tutuklanmasına kadar olan sürecin anlatıldığı dilekçede, "Müvekkilimiz Hidayet Karaca 135 gündür Silivri 6 No’lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hakkındaki suçlamalardan ve delillerden bihaber hukuksuz olarak alıkonmaktadır. İstanbul Sulh Ceza Hakimliklerine yapmış olduğumuz tahliye, hakimin reddi, itiraz taleplerimiz hiçbir gerekçe belirtilmeksizin, basma kalıp ifadeler kullanılarak reddedilmiştir" denildi.

Dilekçede, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek'in reddi hakim talepli tahliye dilekçesine karşı verdiği kararında "reddi hakim kararının kendilerinden istenmeyeceğini, bu kararın ancak Asliye Ceza Mahkemelerinden istenebileceğini belirtmiştir" denildi. Bu durumun Ceza Muhakemesi Kanunu'nda da belirtildiğinin anlatıldığı dilekçede, "Kanunu açık hükmü ve İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda, tarafımızca bu kez İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurulmuştur. 29. Asliye Ceza Mahkemesi reddi hakim talebimizi kabul etmiş ve dosyayı incelemek üzere 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ne tevzi etmiştir.

32. Asliye Mahkemesi de tahliye talebimizi değerlendirmiş, müvekkilimiz Hidayet Karaca'nın tahliyesine karar verilmiştir" denildi.  Mahkemenin bu kararının yerine getirilmediğinin belirtildiği dilekçede, sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak her bir suçtan ayrı ayrı cezalandırılmaları için haklarında kamu davası açılması ve HSYK tarafından idari soruşturma başlatılması talep edildi.

YORUMLAR 11
  • ulubatlı kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    karacanın suçsuz olduğunu sadece yüzündeki nura bakarak bile anlayabilirsiniz.
    Cevapla
  • Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Yok ya belkide ermiştir nedersin?
    Cevapla
  • niyekine 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten suçlu oldukları için cezaevinde değillermi niyekine biz suçluyuz demiş ilan etmiş
    Cevapla
  • seyyar kapakçı 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kendini tahliye etmek;o da iyiymiş.Ama artık yemezler!
    Cevapla
  • Abdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu avukatların suratına bu başvuruyu geri vurmak lazım.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    aihm e gitmeyi planlıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?