PKK orayı yeni üst olarak seçti!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK, her gün yeni bir saldırıyla gündeme geliyor.

PKK orayı yeni üst olarak seçti!
PKK orayı yeni üst olarak seçti!
GİRİŞ 28.04.2015 11:13 GÜNCELLEME 28.04.2015 16:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Haber7- Detay

2011 yılında Diyarbakır’da kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyonda, Silvan İlçesi kırsalında arama tarama yapan Silvan Komando Taburu timleri pusuya düşürülmüştü. Çıkan çatışma sonucu ve atılan el bombaları nedeniyle çıkan yangında 13 asker şehit olmuş, 7 asker de yaralanmıştı. Çatışmada 7 PKK’lı terörist de öldürülmüştü.

PKK, SİLVAN'I YİNE ÜST OLARAK SEÇTİ

28 Nisan- PKK'nın gençlik yapılanması YDGH üyeleri dün gece girdikleri bir kahvehanede siyasi propaganda yaptıktan sonra vatandaşlara ateş açtı. Saldırıda bir kişi bacağından yaralandı. 

27 Nisan- Silvan İlçesi'ne bağlı Boyunlu Köy Grup yolunda farklı iki noktada mayın düzeneği bulundu.

20 Nisan-  Silvan ilçesi Boyunlu grup yolunda bulunan bir menfeze kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip gücü yüksek bomba yerleştirildi.  patlama sonucu menfezde patlaklar meydana geldi. 

Bunların haricinde, karakola taciz ateşi, yol kesip asker kaçırma gibi eylemlerde artış görüldü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • f_dogan76 8 yıl önce Şikayet Et
    oyum bunların inadına YİNE AK PARTİYE
    Cevapla
  • zaten üs değilmiydi 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk veya hdp üst düzey yöneticileri genelde silvan dan çıkmıyor mu? bunların soyunun ermeni olduğu söylenmiyor mu? yani zaten üs idi burası yeni bir şey değil ki. anlamak için illa da birilerine sıkmalarımı gerekiyor
    Cevapla
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Ocalana güç göstermelik olması? Sen istediğin kadar söyle bizler silahımızı teslim etmiyoruz anlamı taşımıyor mu? HDP nın tek güvencesi silahtır ve bırakmaya razi olmadıklarını gösteriyorlar.
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Oyun içinde oyun !İran , İngiliz desteğiyle KANDİL'de PARALEL PKK kurmaya karar verdi! Bunu çok uzun olmayan sürede başardı!. ;İran üzerinden Londra'ya bağlı bir AKIM meydana getirildi! Emri sadece bu HATTAN alıyordu! İmralı, Barzani ve Türk Devleti "BARIŞ ve KARDEŞLİK!" dese de bunlar "Kan ve gözyaşı!" diyordu! Barış sürecinin bitmesi için ellerinden ne geliyorsa yapıyordu! Ve yapacaktı da! Bingöl olayı ve üç Mehmetçiğin, Yüksekova'nın göbeğinde şehit edilmesi peşpeşe geldi!
    Cevapla
  • nuh 8 yıl önce Şikayet Et
    seçime kadar saldırı yapmaları hdp nin aleyhine olur. asıl saldırıyı meclise giremezsek yapacağız diyorlar çözüm sürecinde çok güçlenip ağır silahlı ordu bile kurduklarını söylüyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!