Hrant Dink davasında flaş gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili dava 3 Eylül'e ertelendi.

Hrant Dink davasında flaş gelişme
Hrant Dink davasında flaş gelişme
GİRİŞ 28.04.2015 11:15 GÜNCELLEME 28.04.2015 12:13

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından, 18 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, hiçbir sanık katılmadı. Duruşmada, Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu hazır bulundu.

Bakırcıoğlu söz alarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, cinayete ilişkin kamu görevlileri ile ilgili bir soruşturmasının devam ettiğini belirterek, bu soruşturmanın sonucunun beklenmesini talep etti.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'deki dava dosyanın, bu dava dosya ile birleştirilmesi gerektiğini ifade eden avukat Bakırcıoğlu, geçen celse yaptıkları taleplerin reddedildiğini dile getirerek, geçen celsedeki ara kararlardan dönülmesini istedi.

Sanıklardan Yasin ve Osman Hayal'in avukatı da söz alarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın sonuçlanmasının beklenilmesini gerektiğini, bu dosyadaki toplanan delillere göre sanıkların durumlarının ortaya çıkacağını söyledi.

Sanık Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu da müvekkili ile ilgili yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, TÜBİTAK'a yazılan müzekkerenin cevaplandırılmasının beklenilmesine, sanık Ahmet İskender'in yakalamalı halinin sürdürülmesine karar verdi.

Sanık Erhan Tuncel'in yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebini reddeden mahkeme heyeti, geçen celsedeki ara kararlardan dönülmesi talebiyle ilgili de önceki kararlardan dönülerek yeni bir karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Duruşma ertelendi.

"Hrant'ın arkadaşları"ndan açıklama

Duruşma öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan ''Hrant'ın Arkadaşları'' üyesi bir grup basın açıklaması yaptı.

Figen Şakacı, grup adına yaptığı açıklamada, yapılan yargılamaların "müsamere" olduğunu savunarak, katillerin kimler olduklarını ve bu cinayeti nasıl işlediklerini bildiklerini iddia etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu