Yılmaz: Hızlı trenin Fatsa'ya gelmesi yeterli

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Ordu'ya hızlı tren projesi için Ulaştırma Bakanlığı'nın fizibilite çalışması yaptığını açıkladı.

Yılmaz: Hızlı trenin Fatsa'ya gelmesi yeterli
Yılmaz: Hızlı trenin Fatsa'ya gelmesi yeterli
GİRİŞ 28.04.2015 18:34 GÜNCELLEME 28.04.2015 18:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hızlı trenin önümüzdeki yıllarda konuşulacak olan projelerden bir tanesi olduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'ya hızlı tren projesinin uygulanması için Ulaştırma Bakanlığı'nın fizibilite çalışması yaptığını söyledi.

Havalimanından sonra Orduluların çıtayı yükselteceğini belirten Yılmaz, "Ulaştırma Bakanlığımızla yaptığımız görüşmede 2017- 2019 yıl aralığına kadar Samsun, Çorum ve Ankara hızlı tren hatlarının bir ihale takvimine tabi olacağı söylenmişti. Biz de en azından Fatsa'ya kadar bu güzergahın Ordu lehine uzatılabileceği hususunu bakanlığa ilettik. Bakanlık da olumlu karşıladı" dedi.

"HIZLI TREN BOLAMAN’A KADAR GELEBİLİR"

Bakanlığın konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yılmaz, “Hızlı tren önümüzdeki yıllarda konuşulacak olan projelerden bir tanesidir. Tabi bu trenlerin bu tarafa geçişi ile ilgili fiziki imkansızlıklar var. Bu süreçle ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sorumluluğu üzerime aldım. Bolaman'a kadar gelen bir hızlı trenin Ordulu hemşehrilerimiz tarafından 10-12 km olan Ordu- Bolaman arasının sorun olmayacağını Fatsa'ya kadar gelmesinin bizim için yeterli olacağını, çünkü şehrimizin tam ortası olduğunu söyledik. Bakanlığımız da bu çerçevede olumlu bir takvim ile birlikte Samsun - Çarşamba sonrasını bir program çerçevesinde şu anda projelendiriyor ve çalışıyor" diye konuştu.

“HIZLI TRENİN ZAMANI GELDİ”

Hızlı tren projesinin kamuoyunda rahatlıkla tartışılabileceğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: "Kamuoyu bunu rahatlıkla tartışabilir. Çünkü biz kamuoyuna çok net ve şeffaf mesajlar veriyoruz. Bu hükümetin bir projesidir. Yerel yönetimler olarak bizim bu projeyi desteklemek ve talep etmek hakkımızdır. Havalimanının, üniversitelerin, sağlık tesislerinin en iyi olduğu bir ilde, büyükşehir olan bir ilde, normal tren veya hızlı tren çok normal bir taleptir. Bu çerçevede biz elimizden geleni başta Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte gayret göstereceğiz. Buna yönelik de bunun bir seçim vaadinden daha ziyade Ordu'nun bir ihtiyacı olabileceğini belirtiyoruz. Çünkü artık zamanı geldi. Ordu Büyükşehir oldu ve artık hızlı trene kavuşmalı. Çünkü hızlı tren Türkiye'nin çoğu ilinde hükumetimiz tarafından Ankara- İstanbul, Ankara- Konya, Ankara- Sivas illerinde hizmete girdi. Şimdi gündemde Ankara- Çorum- Samsun güzergahı var. Ordu açısından da olursa güzel olur. Memnun oluruz, talep ederiz ve takip ederiz."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    neden fatsada bitsin ki...artvine kadar gitsin...ben Amasyalıyım hızlı treni dört gözle bekliyoruz...
    Cevapla
  • burhan 8 yıl önce Şikayet Et
    ya sen sayı saymadın , ya da sopa yemedin. hızlı tren yolu için arazinin engebeli olması büyük masraf. artvin dediğin 25000 nüfus. böyle bir yatırım avrupada ve abd de bile yokkk.
    Cevapla
  • galyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    kendinize istediklerinizi başkaları için de isteyiniz.
    Cevapla
  • galyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    bence Kırklareli nin İğne adasından çıkarak Kanuni Sultan Süleyman Havalimanına uğrayarak Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçerek taaaa Artvin sarp a kadar tren yolu uzanmalı. Karadenize kıyısı olan ülkeleri de işe katarsak karadenizi rayla çeviri veririz.
    Cevapla
  • fatsa'ya mutlaka 8 yıl önce Şikayet Et
    en kısa zamanda inşallah. uçak dahil diğer bütün ulaşım vasıtalarından pek çok bakımdan daha önemli ve avantajlı. karadeniz bölgeside artık daha fazla ihmale gelmez.
    Cevapla
  • Bekir Öztürk Sabanoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    güzel ama yeterli degil , Türkiyenin 81 iline hizli tiren istiyoruz ... durmak yok yola devam ! insallâh olur gardas
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı