Dolandırıcıya 50 bin lirayı elden verdi!

Samsun'da telefonda kendini polis olarak tanıtan 17 yaşındaki dolandırıcı, elden teslim aldığı 50 bin liralık altınlarla kayıplara karıştı.

Dolandırıcıya 50 bin lirayı elden verdi!
Dolandırıcıya 50 bin lirayı elden verdi!
GİRİŞ 29.04.2015 13:21 GÜNCELLEME 29.04.2015 13:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Olay, Atakum ilçesinin Denizevleri Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emekli öğretmen 69 yaşındaki Saliha A.'yı ev telefonundan arayan dolandırıcı, evde polisin arama yapacağını, kaçak altın aradığını, kaçak altın varsa işlem yapılacağını ve hakkında yasal işlem başlatılıp cezaevine düşebileceğini, altınları bir poşete koyup eve gelen polise teslim etmesini ardından da evde arama yapacağını söyledi. Korkuya kapılan Saliha A., evdeki 7 adet altın burma bilezik, 1 adet kalın kuğu başlı altın bilezik, 20 adet çeyrek altın, 30 adet yarım altın, 6 adet cumhuriyet altını ve 1 adet altın bileziği eve gelen kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıya verdi. 

Dolandırıldığını anlayan Saliha A., polisten yardım istedi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri Saliha A.'ya, bu tür dolandırıcılık olaylarına karışan şüphelilerin resimlerini gösterdi. Saliha A., resim teşhisinde evine gelen ve altınları elden teslim ettiği kişinin 17 yaşındaki A.Y. olduğunu tespit etti. Polis, güvenlik kameralarının da yardımıyla olayı A.Y.'nin gerçekleştirdiğini doğruladı. 

50 bin lira değerindeki altınla kayıplara karışan A.Y.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    birde öğretmen olacak,vay onun yetiştirdiği talebelerin haline,kendini eğitmeye adam lazım.
    Cevapla
  • mtdrgn 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kişiler yaşlı insanlar. nasıl ki bir çocuğa fazla şeker yemek zararlı dersen de anlamaz yer, bu olay da böyle bir şey. iyi olmuş demek çok ama çok acımasızca.
    Cevapla
  • yağız gökay 8 yıl önce Şikayet Et
    sadece ve sadece iyi olmuş diyorum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin