CHP'nin Tekirdağ mitingi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: - "Buradan söylüyorum, Ortadoğu'ya barışı getireceğim. Türkiye'den Ortadoğu'ya silah göndermeyeceğiz. Gıda malzemesi ve insani yardım göndereceğiz. Demokrasilerini güçlendirsinler diye her türlü katkıyı yapacağız"

CHP'nin Tekirdağ mitingi
CHP'nin Tekirdağ mitingi
GİRİŞ 29.04.2015 18:12 GÜNCELLEME 29.04.2015 18:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Buradan söylüyorum, Ortadoğu'ya barışı getireceğim. Türkiye'den Ortadoğu'ya silah göndermeyeceğiz. Gıda malzemesi ve insani yardım göndereceğiz. Demokrasilerini güçlendirsinler diye her türlü katkıyı yapacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlediği mitingde, Türkiye'yi yaşanacak bir ülke haline getirmek istediklerini söyledi.

Ülkedeki kavgaları ve yoksulluğu sona erdireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, bütün vatandaşların oyuna talip olduğunu ifade etti.

İşsizliğin ve yoksulluğun arttığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"CHP iktidarının ilk dört yılında hiçbir aile kendisini yoksul olarak nitelendirmeyecek. Bu arada Tekirdağspor'u yürekten kutluyorum. Hemen telefon açtım ve onları kutladım. Hepinizin huzurunda onları yürekten kutluyorum. Türkiye'nin çok sorunu var. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Devralacağımızı mirasın kolay bir miras olmayacağını biliyorum ama herkesin şunu bilmesini istiyorum, ülkenin sorunlarına bir siyasal parti kilitlenirse ve sorunların çözümüne inanırsa önce o adamın namuslu olması lazım. Kul hakkı yememesi lazım. O adamın ülkenin sorunlarına sahip çıkması lazım."

Mustafa Kemal'in Türkiye'sinde yoksulluk olamaz"

Kılıçdaroğlu, CHP'nin tarihinde ve geleceğinde tek hedefin halkın iktidarı olduğunu belirtti.

Türkiye'de 17 milyon yoksul bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"13 yılda yoksulluğu engelleyemediler. 17 milyon yoksul ne demek biliyor musunuz? 3 milyon 750 bin hanede oturan 17 milyon insan. Aylık geliri 200 lirayı aşmıyor. İnsafla bakmak lazım. Yeri geldiğinde diyorlar ki 'Türkiye, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında.' O zaman Mustafa Kemal'in Türkiye'sinde 17 milyon yoksulun yaşaması bizim içimize siner mi? Bunu kabul edebilir miyiz? 13 yılda çözemediler, 4 yılda çözeceğim. 4 yılda aile sigortasını getireceğim, hiçbir aile 'Benim gelirim 720 liranın altındadır' demeyecek. Bunun sözünü veriyorum. Türkiye, zengin bir ülke. Çocuğun yatağa aç girdiği bir Türkiye olabilir mi? Açlıktan çocukların öldüğü bir Türkiye olabilir mi?"

"Ortadoğu'ya barışı biz getireceğiz"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin uygar dünya yerine Ortadoğu'nun bir parçası haline getirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

CHP iktidarında, Türkiye'nin uygar dünyanın parçası olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları anlattı:

"Ortadoğu'ya sırtımızı dönmeyeceğiz ama oradaki kavgayı da biz bitireceğiz. Diyorlar ki 'Vay efendim sen nasıl Suriyelileri gönderirsin.' Buradan söylüyorum, Ortadoğu'ya barışı getireceğim. Türkiye'den Ortadoğu'ya silah göndermeyeceğiz. Gıda malzemesi ve insani yardım göndereceğiz. Demokrasilerini güçlendirsinler diye her türlü katkıyı yapacağız. İnsanın insanı öldürdüğü, Müslüman kanının aktığı bir coğrafya olmaktan Ortadoğu'yu biz kurtaracağız. Çünkü biz, Mustafa Kemal'in Kuvayimilliye geleneğinden geliyoruz."

Ortadoğu'ya barış geldiğinde Suriyelilerin kendi topraklarına gitmek isteyeceğini aktaran Kılıçdaroğlu, onların da kendi ülkelerinde barış içinde yaşayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'ya barışın gelmesinin, Türk iş adamlarının orada büyük işler yapması anlamına geldiğini dile getirerek, Irak ziyaretinde yaptığı görüşmeleri hatırlattı.

"Borcunu ödeyemeyen vatandaşlar hapse atılıyor"

Kılıçdaroğlu, vatandaşların borç içinde olduğunu ve bankalara milyarlarca lira faiz ödediğini öne sürdü.

CHP iktidarında tüketicinin kredi borcu konusunda düzenlemeler yapacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, 1 milyon 220 bin vatandaşın borcunu ödemek için taahhütte bulunduğunu, bunların 550 bininin borcunu ödeyemediğini, bu kişilerin mahkemelerce mahkum edildiğini kaydetti.

Söz konusu vatandaşlardan 89 bininin cezaevine girdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, taahhüdü ihlal cezası kapsamında vatandaşların mağdur edildiğini sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında bu cezaları kaldıracaklarını ifade ederek, "Bunun devlete yükü yok. 525 bin kişiyi alacak hapishanemiz de yok. Polis de yakalamıyor zaten, yakalasa da nereye atacak? Yer yok. Bunlar Türkiye'yi yarı açık cezaevine çevirdiklerini bunun için söylüyorum" dedi.

Emekliler hakkında yapacakları düzenlemelerden bahseden Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında şeffaf olacaklarını söyledi.

Taşeron işçiler

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 800 bin kişinin taşeron sistemiyle çalıştığını anımsattı.

Taşeronda çalışan işçileri kadroya alacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Taşeronda çalışan işçileri kadroya alacağız' dedik. Taşeron işçilerin devlete yükü kocaman bir sıfır. Zaten bunların maaşını devlet vermiyor mu? Devlet maaşı taşeron şirketlerine veriyor, onlar da işçilere veriyor. Biz ne yapıyoruz, köle tüccarlığını yapan taşeronu kaldırıyoruz ortadan. Devlet maaşı doğrudan işçiye ödeyecek bu kadara basit" diye konuştu.

"İş garantili eğitim gelecek"

Kılıçdaroğlu, iş garantili eğitimi getireceklerini ifade etti.

Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Çocuk, okula gidecek aileye yük olmayacak. Üçüncü ve dördüncü sınıflarında gidecek kendi alanıyla ilgili bölümlerde staj yapacak. Mezun olduğu zaman da işi hazır olacak. İşsizliği olduğu yerde huzur olmaz. Anne, baba veya çocukları işsizse o evde huzur yoktur. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Hükümet hiç işsizlikten söz ediyor mu? Hayır. Onların çocukları işsiz değil, ama onlara oy veren vatandaşların çocuğu işsiz. Ben onları da düşünüyorum."

Kılıçdaroğlu'nun Tekirdağ mitingi öncesi vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na, arama noktalarından alındı. Meydanın çevresine Mustafa Kemal Atatürk, Türk bayrağı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun posterleri asıldı. Kılıçdaroğlu, miting süresince boynunda Tekirdağspor atkısı taşırken, program sonunda vatandaşlara karanfil attı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var