Beştepe'deki dev zirve sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.

Beştepe'deki dev zirve sona erdi
Beştepe'deki dev zirve sona erdi
GİRİŞ 29.04.2015 21:48 GÜNCELLEME 30.04.2015 01:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Toplantıyla ilgili ilk değerlendirmelere göre; artık PKK ve IŞİD'in yanı sıra Gülen Cemaatinin paralel örgütlenmesi de devletin ulusal güvenlik tehdit listesine girdi.

PİRAMİT FİGÜRLÜ DEKOR DİKKAT ÇEKTİ

MGK toplantısı bugün yapıldı ve 7 saat sürdü. Toplantı salonunda yeni bir düzenlemeye gidilmesi de dikkat çekti. Salonun ortasında masa arasındaki boşluğa, 4 ayrı yönde 4 saatin yer aldığı piramit figürlü bir dekorun konulması dikkat çekti.

BAŞBAKANLIK KONUTU'NDA HAZIRLIK TOPLANTISI

MGK öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Konutu'nda bir hazırlık toplantısı yapıldı. MGK üyesi bakanların katıldığı bu toplantı, bir saat sürdü. MGK toplantısı,Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 14.35'te başladı.

Erdoğan'ın tutumu nedeniyle milletvekili aday adaylığından çekilerek MİT Müsteşarlığı'na yeniden getirilen Hakan Fidan da bugünkü toplantıya katıldı. Fidan, istifası nedeniyle Şubat ayındaki toplantıya katılmamıştı. Toplantı, yaklaşık 7 saat sürdü.


TARİHİ MGK BİLDİRİSİ

MGK toplantısından sonra yayımlanan bildiride, şu hususlar dikkat çekti:

ÇÖZÜM SÜRECİ VE SEÇİM GÜVENLİĞİ

26 Şubat 2015 tarihindeki toplantıdan bugüne kadar geçen iki aylık dönemde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini ilgilendiren gelişmeler görüşülmüş, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur.

Çözüm sürecine yönelik gelişmeler değerlendirilmiş, terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmekte olduğu bir kez daha vurgulanmıştır.
Seçimlerin, huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ile kamu düzeni ve güvenliğini etkileyebilecek olaylara yönelik alınacak tedbirler hakkında Kurul’a bilgi sunulmuştur.

GÜLEN CEMAATİ İLE MÜCADELE

Milli güvenliği tehdit eden paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlara karşı yürütülen mücadele hakkında tafsilatlı bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesine vurgu yapılmıştır.

IŞİD TERÖRÜNE ATIF

Suriye ve Irak’taki mevcut durum ile bu ülkelerden kaynaklı tehditlerin ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri ayrıntılı şekilde ele alınmıştır.

Yemen ve Libya’daki gelişmeler ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki güncel durum ve bölgeyle ilişkilerimize dair hususlar görüşülmüştür.

ERMENİ İDDİALARI YOK HÜKMÜNDE

Ayrıca, bazı ülkeler ve kuruluşlarca 1915 olaylarıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar ve alınan kararlar değerlendirilmiş; açıklama ve kararların tarihî gerçeklerden uzak olduğu ve siyasi nitelik taşıdığı, bu yönüyle de yok hükmünde olduğu ifade edilmiştir.

KIRMIZI Kitap GÜNCELLENDİ

İç ve dış güvenlik ortamında meydana gelen değişiklikler de dikkate alınarak güncellenen milli güvenlik siyaseti belgesi görüşülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının Bakanlar Kurulu’na bildirilmesine karar verilmiştir.

YORUMLAR 13
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Tam Bağımsız Ak Saraylı Büyük Türkiyenin Seçilmiş İlk Devlet Başkanı Doğunun ve Batının Başkenti PAYİTAHT İSTANBULUN VELİHATI Ümmetin Son Kalesi Evladı Osmanlı Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğanın Zaferi,Ben abdestsiz hiçbir devlet işine imza atmadım diyen, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Hanın Ruhuna Okunmuş FATİHA dır !
    Cevapla
  • ... 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah suçlu suçsuz ayrımı yapılarak temizlik olur, devlete ve yöneticilere ihanet affedilemez, peygamber efendimiz ulül emre itaat etmemizi söylüyor. Kim suç işlemişse cezalandırılsın ama kurunun yanında yaş da yanmasın tek temennim budur.
    Cevapla
  • baybars 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum paralelciler rahatsız olmuş. Daha iyi günleriniz bunlar.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    turkiye Suleyman sah = Tayyip Erdogan Ertugrul = hakan fidan Gundogdu = Muhsin yazicioglu Karatoygar = Devlet Bahceli Kurdoglu = Fetullah gulen
    Cevapla
  • Anti ırkçı 8 yıl önce Şikayet Et
    Ertuğrul'u izlerken aynı benzetmeyi bende düşündüm.Allah senden razı olsun.
    Cevapla
  • aydininsan 8 yıl önce Şikayet Et
    Balba ve yeni Türkiye rumuzuyla yazan paralelcler .askeri vesayetle kol kola gezen simdi prensilvanyada oturmuş . sizi kim kurtaracak bakalım kapı kulu olduğunuz ABD mi İsrail mi.hadi size iyi uykular simdi. yaşasın yeni turkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi