Yürek burkan dram: Nefes almayı unutuyor!

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde gecekonduda yaşayan Besra Er'in, 7 yıl önce Ankara'da geçirdiği ameliyat sonrası bir türlü düzelemedi.

Yürek burkan dram: Nefes almayı unutuyor!
Yürek burkan dram: Nefes almayı unutuyor!
GİRİŞ 30.04.2015 14:14 GÜNCELLEME 30.04.2015 14:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Besra, o günden sonra nefes almayı unutmaya başladı. Özellikle uyuduğu sırada ölümle burun buruna gelen Besra'nın sağlığına kavuşması için 150 bin liralık diyafram piline ihtiyaç var. 

Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri semtinde anne babasıyla yaşayan evli bir çocuk annesi Besra Er, 7 yıl önce yürüyememe ve konuşamama şikayetiyle gittiği hastanede beyinciğinde sorun olduğunu öğrendi. Doktorların Diyarbakır’da ameliyat olamazsın dediği Er, sağlığına kavuşmak için Ankara’ya gitti. Ankara’da özel bir hastanede ameliyat olan Er, hastaneden solunum problemiyle ayrıldı. Ameliyat sonucu obstrüktif uyku apne sendromu hastalığına yakalanan Er, uyuduğu sırada nefes almayı unutmaya başladı. Yakalandığı hastalık sonucu geceleri solunum cihazı olmadan uyuyamayan Er, iyileşmek için her yolu denedi. Boğazına delik açılan ve buradan solunum cihazına bağlanan genç kadın tek başına ihtiyaçlarını karşılayamadığı için eşi ve çocuğundan ayrı annesi ve babasıyla yaşamaya başladı.

AİLESİ VE SAĞLIĞINA KAVUŞMAK İÇİN 150 BİN LİRA GEREKİYOR

Genç kadının sağlığına ve ailesine kavuşması için maliyeti 150 bin lira olan olan diyafram piline ihtiyaç var, fakat Er’in ailesinin bunu karşılayacak maddi gücü yok. Sosyal Sigortalar Kurumu’nun da (SSK) karşılamadığı diyafram pili için Besra Er ve ailesi yetkililerden yardım bekliyor.
Solunum cihazına bağlı yaşayan ve cihazsız uyuyamayan Er, elektrik sıkıntısı yaşıyor. Elektrikler kesilince solunum cihazını çalıştıramayan hasta kadına, babası zor şartlara rağmen jeneratör aldı. Fakat jeneratörü çalıştırmak için yakıt almaya çoğu zaman güçleri yetmiyor.

"TEK İSTEĞİM EŞİM VE ÇOCUĞUMLA BİRLİKTE YAŞAMAK"

Bir çocuk annesi genç kadın, eşiyle hala evli olduğunu fakat eşinin hastalığının gerekliliklerini yerine getiremediği için annesiyle yaşamak zorunda kaldığını belirterek, eşi ve çocuğuyla yaşamaya duyduğu özlemi anlattı. Er, hastalığının konuşamama ve yürüyememe şikayeti ile başladığını ve geçirdiği ameliyat sonucu bu hale geldiğini kaydetti.

"SOLUNUM CİHAZIYLA YAŞAMAYI ÖĞREN DEDİLER"

Besra Er, ilk ameliyat olduğu hastanede kendisini ameliyat eden doktorla görüşmek için aradığını, fakat doktoru hayatını kaybettiği için görüşemediğini belirtti. Bunun üzerine ameliyatına giren yardımcı doktorla görüşen Er, yardımcı doktorun kendisine ‘Ben seni tanımıyorum, senin gibi yüzlerce hastam var buraya gelsen dahi seni tedavi etmeyeceğim’ dediğini iddia etti. Doktorun bu tepkisine rağmen hastaneye gittiğini ifade eden Er, "Daha önce ameliyat olduğum hastaneye kontrole gittim. Ameliyatıma giren doktorlar evine git cihazlarla yaşamayı öğren dediler. Eve geldim psikolojim bozuldu" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • songl55 8 yıl önce Şikayet Et
    çantaya 50bin verenler nerdesinizzzz tatile 20bin verenler nerdesinizzz
    Cevapla
  • hazal 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcınız olsun ne zor bir durumdur :((
    Cevapla
  • MEHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim acil şifalar versin inşallah. Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin