Şok gerçek ortaya çıktı! PKK 15 gün süre verdi

Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Bağgöze köyünde öldürülen köy muhtarı ve geçici köy korucusu Mustafa Turhan’ın cenazesi toprağa verildi.

Şok gerçek ortaya çıktı! PKK 15 gün süre verdi
Şok gerçek ortaya çıktı! PKK 15 gün süre verdi
GİRİŞ 01.05.2015 00:15 GÜNCELLEME 01.05.2015 11:31
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Siirt Cumhuriyet Savcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı’nın birlikte yürüttükleri soruşturmada saldırganların kim oldukları henüz tespit edilemedi. Siirt Valiliği de olayın terör ve adli boyutlarının araştırıldığına dair bir açıklama yapmıştı.
 
NASIL OLDU?
 
Dün Siirt Valisi ve beraberindekileri evinde ağırlayan muhtar ve geçici köy korucusu Mustafa Turhan programın ardından görgü şahitlerinin anlattıklarına göre konvoyla birlikte bir taziyeye katılmak üzere Siirt’e gitti. Gece 23:30 civarında köyüne dönerken başka bir araç tarafından aracı durdurulan Turhan’ın kaçmaya çalışırken sırtından iki kez uzun namlulu silahla vurulduğu, düştükten sonra yakın mesafeden de iki el başına ateş edildiği tahmin ediliyor.

Mustafa Turhan sabaha karşı köylüler tarafından aracından elli metre uzakta bulunmuştu. Olayın ardından bölgeye gelen jandarma ekiplerinin incelemeleri sonucunda dört boş mermi kovanı bulmuşlardı. 

Mustafa Turhan'ı tanıyanlar, kendisinin PKK tarafından sık sık tehdit edildiğini ve Siirt Emniyet Müdürlüğü’nün kendisine koruma vermek istemesini de kabul etmediğini belirtiyor.
 
''BU DEVLETE BİR MESAJ''
 
Eldeki bilgilere göre cinayetin PKK tarafından işlenmiş olduğunu söyleyemeyeceğini ancak tahminlerinin bu yönde olduğunu anlatan Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen pek çok korucunun tehdit edildiğini, yine Siirt’te dört korucunun tehditler nedeniyle silah bıraktıklarını söyledi.

Olayın hemen ardından da pek çok korucunun mektupla tehdit edildiğini de iddia eden Sözen şöyle konuştu:
 
''Bununla devlete mesaj verilmiştir buralara gelmeyin gitmeyin diye. Olayın hemen akabinde Siirt Eruh’un Dağdöşü  köyünde 44 korucuya mektup gönderilmiş silahları bırakın diye. 15 gün müddet tanımışlar. 15 gün önce de Dağdöşü köyünün bir mezrasında dört korucu tehditler nedeniyle silahlarını teslim etmişler. Mustafa Turhan arkadaşımıza da pek çok kere tehdit mektupları gelmiş. Olay yerinde dört adet kalaşnikof mermi kapsülü bulunmuş. İkisini uzaktan sırtına ikisi de kafasına.  Daha önceki PKK’nın olaylarına çok benzemiyor. Ancak PKK’dan bu arkadaşımıza yönelik sürekli tehdit yapıldığı ve olayın gecenin o saatinde gerçekleştirildiği için PKK’yı işaret ediyor. Salt Siirt’te değil bölgenin pek çok yerindeki korucu arkadaşlarımız bu tür tehdit mektupları ve telefonları alıyorlar.''

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 38
  • Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Tatlı dilli Demirtaş Efendi ! Kınama yok mu kınama
    Cevapla
  • brf 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin pkk dan baskasi deyil bunu yapan naliet korkakalar iki yuzluler
    Cevapla
  • brf'ye 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu kimlerin yaptığından emin misin? elinde delil var mı eğer delilin yoksa iftira atmış bulunuyorsun ve günah işliyorsun kim yapmışsa Allah belasını versin ama elinde kanıtın yoksa da kimseye iftira atma provakasyon da olabilir
    Cevapla
  • ahii 8 yıl önce Şikayet Et
    ne yazık ki bölgede meydan hdp(pkk)ya terk edildi devlete sadık vatandaşlarımız kendilerini kkorumasız hissediyor devlet gücünü seçime kadar bir an önce hissettirmelidir yoksa silah zoruyla oylar hdp ye gidecek
    Cevapla
  • ahmet faruk ağan 8 yıl önce Şikayet Et
    Başında Demirtaş ın bulunduğu parti ve sempatizanları bu olay ile konuştu mu? Herşeye söyleyecek bir lafları var. Bu muhtar ne yapmış devlet büyüklülerini misafir etmiş. Meclise girmek için olmadık taklayı atan (kuzu postundaki kurt ) bu partinin hamisi olduğu bu katilleri devlet hemen bulmalı gereğini yapmalıdır.
    Cevapla
  • saadet li 8 yıl önce Şikayet Et
    o muhtar a yazık olmuş devletin günahı ödemekle bitmez
    Cevapla
  • YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    DEMEKKİ sende onlardansın sayın savcılara duyurulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır