5 derneğe 'paralel yapı' operasyonu

Manisa'da, Paralel Yapı'ya finansman desteği sağladıkları iddiasıyla 5 dernek bürosuna düzenlenen eş zamanlı operasyon sona erdi.

5 derneğe 'paralel yapı' operasyonu
5 derneğe 'paralel yapı' operasyonu
GİRİŞ 01.05.2015 00:53 GÜNCELLEME 01.05.2015 00:53

Alınan bilgiye göre, Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde, Manisa Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD), Aktif Eğitimciler Derneği, Milenyum Memurlar Derneği, Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Manisa Çalışanlar Derneğine ait 6 adrese düzenlediği operasyon tamamlandı.

Ayrıca, MASİAD ve Manisa Çalışanlar Derneğinde yapılan aramalarda el konulan bazı evraklardan tespit edilen 2 adrese daha operasyon yapıldı. 

Operasyonun, "Paralel Yapı"ya yönelik soruşturma kapsamında düzenlendiği ve binalarında arama yapılan derneklerin söz konusu yapıya finansman sağladıkları ileri sürülmüştü. 

ManisaEmniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, operasyonla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonun Manisa'daki Paralel Yapı'ya yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirildiğini, arama ve el koyma kararının bulunduğunu, yakalama kararı olmadığını ifade etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat