Gülen'in ismi ve adresi ''Kırmızı Kitap''ta

TSK’nın kırmızı kitabı ‘Türkiye’nin Milli Askeri Stratejisi’ de Gülen Cemaati dahil edilerek yenilendi.

 Gülen'in ismi ve adresi ''Kırmızı Kitap''ta
Gülen'in ismi ve adresi ''Kırmızı Kitap''ta
GİRİŞ 01.05.2015 07:57 GÜNCELLEME 01.05.2015 11:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

MİLLİ Güvenlik Kurulu’nun (MGK) hükümete tavsiye ettiği ve ‘paralel yapı’nın da içinde olduğu belirtilen güncellenmiş Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin (MGSB) uygulamasını hükümet yapacak. ‘Paralel yapı’ olarak bilinen Gülen Cemaati’nin, Kırmızı Kitap’ta yer alacağını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Büyükelçiler Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Bu örgüt 2015 Milli Siyaset Belgesi içinde yerini alacaktır. Bu artık böyle bir örgüttür. Büyükelçilerimizin tüm personelleriyle gerçeklerin duyurulması için daha gayretli olmaları gerektiği açıktır” sözleriyle dile getirmişti.

GÜLEN’İN ADI VE ADRESİ VAR

İlk Bakanlar Kurulu toplantısında MGK’nın tavsiyesine uyularak, ‘Kırmızı Kitap’ olarak bilinen MGSB, ‘çok gizli’ ibaresiyle kabul edilecek. Daha sonra da hükümetin kabul ettiği güncellenmiş MGSB tüm ilgili bakanlık ve kurumlara yine ‘çok gizli’ damgasıyla gönderilip, derhal uygulamaya sokulması istenecek. MGSB’nin gönderileceği kurumlar arasında İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ilk sıraları alıyor.
Edinilen bilgiye göre Gülen Cemaati, ‘Kırmızı Kitap’ta PKK gibi ulusal güvenliği tehdit eden örgütler sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Örgütün, hem iç, hem de dış bağlantıları nedeniyle ‘dış tehditler bölümü’nde de yer aldığı sızan bilgiler arasında. MGSB’de örgüt lideri olarak Fethullah Gülen ismine, yaşadığı yer olarak ABD-Pensilvanya’ya, Türkiye’de ve yurtdışında propagandasını hangi yollardan yaptığına, devlet içinde örgütlenme yöntemlerine ve maddi geliri hangi yollardan elde ettiğine dair ayrıntılı doküman ve bilgilere de yer verildiği öğrenildi.

TSK 100 SAYFA AYIRDI

Genelkurmay Başkanlığı da, bu güncellemeden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kırmızı kitabı olarak bilinen ‘Türkiye’nin Milli Askeri Stratejisi’ni (TÜMAS) yeniledi. Gülen Cemaati’nin TÜMAS’da yaklaşık 100 sayfayla ayrıntılı şekilde anlatıldığı öğrenildi. TÜMAS’da da mücadele edilmesi gereken örgütler arasında ilk sıralara yerleştirilen Gülen Cemaati ile TSK içinde etkili mücadele yöntemleri işlendi. Yenilenen TÜMAS tüm ordu, kolordular başta olmak üzere daha alt birimlere de gönderildi. 28 Şubat 1997’de yapılan MGK’da alınan “irtica ile etkin mücadele” kararı, TÜMAS’ta “öncelikle mücadele edilecek tehditler” arasında yer alıyordu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 10
  • aklıselim 8 yıl önce Şikayet Et
    Eskilerden farkı kalmayanlar eskilere gider daha önce bunu Erbakan ve taraftarlarına yaptilar şimdi o mağdurlar kendileri yapıyor ne garip
    Cevapla
  • adil yiğit 8 yıl önce Şikayet Et
    cemaati sovunan arkadaşlarıma soruyorum, akıllıca cevap versinler ama; SİZİN DİNİNİZLE ALAY EDENLERİ, TÜRBANLILARI OKULLARA ALMAYANLARI, PEYGAMBERİNE HAKARET EDENLERİ VS" desteklemek ve onlara oy istemek nasıl bir duygu nasıl yapabiliyorsunuz? anlatında bizde bilelim.
    Cevapla
  • bir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bencede cemaat hicbir zaman o kitaptan çikmadi
    Cevapla
  • mypsk 8 yıl önce Şikayet Et
    cemaati kırmızı kitaptan ne zaman cıktı ki ne komik insanlarsınız
    Cevapla
  • mirza 8 yıl önce Şikayet Et
    Aklınıza şaşıyorum hala anlayamadınızmı, bu insanın dünya namına bir dikili taşı olmadığını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi