Evlerini yılanlar istila etti

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 7 nüfuslu Artık ailesinin evini yılanlar istila etti.

Evlerini yılanlar istila etti
Evlerini yılanlar istila etti
GİRİŞ 01.05.2015 17:26 GÜNCELLEME 01.05.2015 17:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Her gün 6-7 yılan öldürdüklerini belirten aile fertleri, yetkililerden sorunlarına çare bulunmasını istiyor. Yüksekova'nın Kani Heyder Mahallesi'nde oturan 7 nüfuslu Artık ailesinin başı yıllardır yılanlarla dertte. 7 yıl önce Dedeler Köyü'nden göç ederek merkeze taşınan aile burada bir ev yaptı. Ancak ilk yıldan itibaren evin içinde zaman zaman yılan gören aile fertleri bunu önce fazla önemsemedi. Yıllar geçtikçe yılan sayısının artması üzerine tedirginlikleri arttı.

Bu yıl evin içinde yılanların dolaştığını belirten anne Feyruz Artık, günde bazen 6, bazen 7 yılan öldürdüklerini söyledi. Çaresiz ve korku içinde evlerinde yaşamak zorunda kaldıklarını belirten Feyruz Artık, "Öyle olduki evin her tarafından yılanlar çıkıyor. Zaman zaman yemek yerken soframızın üzerinden bile geçiyorlar. Korkuyla yataklarımıza girip yatıyoruz. Biz öldürerek bu yılanlarla baş edemedik. Bu konuyla ilgili yetkililerden sorunumuza çare bulmalarını istiyoruz. Çünkü bizim yeni bir ev yapıp taşınacak imkanımız yok" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • bitlisli 8 yıl önce Şikayet Et
    git HDP sana yardım etsin. devletten niye ev istiyorsun.
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    yılanlar zehirsiz cinsten sanırım,zehirli olsalardı şimdiye kadar birini sokardı. evlerinde kedi ,bahçelerinde hindi ve tavuk gibi hayvan besleseler bir nevi çözüm olabilir. birde devlet yardım etsin,ev neyin verirler diyede biraz abartıyorlar sanırım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü