PKK'lıların bu görüntüleri çok şaşırttı!

PKK'lıların kürek, tırmık gibi geleneksel tarım araçları ile tarlada çalışırken çekilen fotoğrafları şaşkınlığa neden oldu.

PKK'lıların bu görüntüleri çok şaşırttı!
PKK'lıların bu görüntüleri çok şaşırttı!
GİRİŞ 02.05.2015 09:51 GÜNCELLEME 02.05.2015 09:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çözüm süreci çerçevesinde Türkiye'de silahlı mücadeleyi bırakan PKK, çok sayıda silahlı mensubunu da Kuzey Irak'a çekti.

Öcalan'ın demokratik özerklik projesinin içerisinde ekolojik yaşam da yer alıyor. Kandil'de üslenen PKK, geçmiş yıllarda başta gıda olmak üzere ihtiyaç maddelerinin önemli bölümünü Erbil'den sağlıyordu. Kandil çevresindeki köyler de, lojistik amaçlı olarak kullanılıyordu.

Türk jetlerinin bombalamaları nedeniyle PKK'nın Kandil'deki hareketliliği de kısıtlıydı. Çözüm süreci ile birlikte Kandil'de bombalanma baskısından kurtulan PKK, yeni örgütlenmelere de yöneldi.




PKK, geçmiş yıllarda bahar aylarında silahlı mensuplarını, eylem yapmaları için Türkiye'deki üslerine gönderiyordu. Ancak bu bahar PKK'lı bazı gruplar, tarlaya indi. PKK, Kandil'deki düzlük bölgelerde tarla olmaya elverişli arazilerde organik tarıma yöneldi. PKK'lı grupların, tarlaları belledikleri, mevsim itibariyle ekim yapmaya başladıkları belirtildi. PKK'lı grupların, tarlada çalışırken de üniformalı olmaları dikkat çekti.

 PKK'lıların belirli saatlerde eğitim yaptıkları, bunun dışında günün önemli bölümü tarlada çalışmaya ayırdıkları kaydedildi. PKK'lıların, Kandil'de ağırlıklı olarak sebze ve meyve tarımına yöneldikleri dile getirildi.


YORUMLAR 12
  • Antalya07 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendin ek kendin ye bir Kürt arkadaşım bunun komünal yaşam tarzı olduğunu söyledi banka yok borç yok süper market yok tarla var bağ bahçe var tiyatro müzik halay sınırsız ve her kampta olmazsa olmazı olan kütüphane
    Cevapla
  • ASLANIM ONLAR EKRAN KORUYUCU :) 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşın propaganda yaparken KELEŞİ, MAYINI, TUZAKLAMAYI VUR-MAĞRAYA KAÇI ANLATACAK DEĞİL YA. Kamptan inmek istediği için infaz edilip; ailelerine " çığ altında kaldılar" denilen teröristleri,biti pireyi anlatsaydı sen gelip burada bu yazıyı yazar mıydın?
    Cevapla
  • dunya 8 yıl önce Şikayet Et
    ne yapicak turkiyede eroin ekmesine izin verilmiyor artik oda kandile ekiyor eroini, bu kadar basit petrol sigara kacakciligi bitince careyi bogle tarla ekmeyle buldu.
    Cevapla
  • taktir toplar 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu şekilde üretime yönelmeleri (tatbiki iyi niyet ve amaç doğrultusunda) geniş bir kitle tarafından taktir edilecektir.
    Cevapla
  • NE DE ŞİRİNLER(!) 8 yıl önce Şikayet Et
    yarın da "cemaatle namaz" fotoları yayınlanır.
    Cevapla
  • Sinop57 8 yıl önce Şikayet Et
    Kaos yaratacagina, Calisin iste, Ne güzel. Yakisiyor da
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!