Liselerde 'çift diploma' dönemi

Üniversitelerde 2 diplomalı mezuniyet sağlayan 'yan dal' veya 'çift anadal' gibi uygulamalar liselerde de hayata geçiyor.

Liselerde 'çift diploma' dönemi
Liselerde 'çift diploma' dönemi
GİRİŞ 03.05.2015 05:00 GÜNCELLEME 03.05.2015 05:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015-2019 stratejik plan taslağına göre, öğrencilerin yan dal veya çift anadal fırsatlarından yararlanabilmeleri için belirli bir not ortalamasını yakalaması gerekecek.

Bu sayede meslek lisesinde elektrik-elektronik bölümünde okuyan bir öğrenci, not ortalamasını tutturması halinde radyo televizyon veya plastik teknolojisi ya da raylı sistemler teknolojisi gibi alanlarda da yan dal eğitimi alabilecek.

Ayrıca meslek lisesinde eğitim gören bir öğrenci okul başarı puanının yeterli olması halinde anadolu lisesinde veya anadolu imam hatip liselerinde çift anadal olarak eğitim alabilecek. Bu öğrenciler çift diploma sahibi olacak.

YORUMLAR 9
  • misafir12345 8 yıl önce Şikayet Et
    malesef okullarımızda öğrenci her durumda haklı.8-9 zayıfla sınıf geçen öğrenciler var ve öğrencileri çalıştıracak veya çalışmaya teşvik edecek durumlar yok.Sistemde değişiklik yapılması uygun olur.
    Cevapla
  • rmç 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim siteminin sorunu mesleki eğitimdir.lise mezunlarının kâhir ekseriyeti meslek sahibi olmadan mezun oldukça ve üniversite kapılarına yığıldıkça bu ülkede ortaöğretimin sorunları da yükseköğretimin sorunları da bitmez.çift diploma vs. bunlar teferruat.
    Cevapla
  • erol 8 yıl önce Şikayet Et
    meslek egitimi almayanlara yüksek egitim düzeyi engellenmeli. Artik vasifli isci egitimi olmayanlar kaliteli is bulamiyorlar.
    Cevapla
  • jeoloji mühendisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Teknik eğitim fakültelerine de mühendislik tamamlama diye bir sınavla mühendis olma hakkı verdiniz zamanında. adamlar çift diploma alıyorlar. biz ise o kadar mühendisliği boşuna okumuşuz valla. şu mühendislik tamamlama denilen saçmalığı kaldırın lütfen. öss matematiği ve türkçe ile teknik eğitim fakültesi mezunları mühendis oluyor böyle birşey olmaz. Lütfen sayın devlet büyüklerimiz bu konuyu düzeltsinler.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    mühendis kardeşim işinin ehli isen korkma işten anlamayanlar zaten bir şekilde eleniyor.Kendini geliştirmene bak, gerisi boş
    Cevapla
  • cagdas 8 yıl önce Şikayet Et
    niye mühendis öğretmen olabiliyorda tef mezunu mühendis olmasın lise matematiği gördüğümüzü nereden çıkardın ben fruer serisi diferansiyel denklem laplace teoremi dahil bütün herseyi gördüm mühendislik tabi benim hakkım olacak bilmeden boş boş konuşma sanki okulda bize diplomayı bedavadan verdiler
    Cevapla
  • gerksiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Branş meslek lisesi acin kalifiye eleman yetistirebilecek hocalar temin edip meslek liselerini cazip hale getirin.Yoksa dusundugunuz sistem bos kafali elemandan baska bir ise yaramaz.Meslek lisesini bitiren bu günkü gençler daha falcatayi tanimiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?