Erzurum'da 'Prestij Caddesi' oluşturuldu

Tarihi ticaret yolları üzerinde bulunan Erzurum'un türkülere konu olan eski çarşıları, pazarları ve caddeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden restore edildi.

Erzurum'da 'Prestij Caddesi' oluşturuldu
Erzurum'da 'Prestij Caddesi' oluşturuldu
GİRİŞ 03.05.2015 11:41 GÜNCELLEME 03.05.2015 11:41

Kongre, Ayazpaşa, Erzincankapı, Kavaflar, Atatürk Evi, Mumcu ve Kombina caddelerinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tarihi dokusuna uygun hazırlanarak Prestij Caddesi oluşturuldu. Bat Pazarı'ndaki iş yerleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından bakımdan geçirilerek ahşapla stilize edildi ve boyandı.

Bat Pazarı'ndaki kentsel tasarım çalışmalarına kış şartları nedeniyle ara veren Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmaya başlamasıyla çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bat Pazarı'nda ve diğer kentsel tasarım çalışması yapılan 'Prestij Caddeleri'nde incelemelerde bulunarak çalışmaları yakından takip ediyor.

Sekmen, altyapı çalışmalarını bitirdiklerini, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını yaptıklarını belirterek, Bat Pazarı'nın örnek bir cadde olduğunu çalışmaların Cedid, Kasımpaşa, Tahtacılar ve diğer caddelerde de devam edeceğini ifade etti.

Geçen yıl altı prestij caddesi yaptıklarını anımsatan Sekmen, bu yıl 20'ye yakın caddeyi elden geçirerek temiz bir konuma taşıyacaklarının kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını eski yerleşim alanlarında yaptıklarını vurgulayan Sekmen, şunları kaydetti:

"Erzurum'un çehresini değiştirmek için hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan şehrimizin eskimiş, çöküntü ve yıkıntı görünen alanlarını elden geçirerek, alt yapısını, üst yapısını ve binalarını tertemiz bir konuma kavuşturuyoruz. Erzurum'da sadece il merkezini değil, ilçe ve mahalleleri de huzur içinde yaşanılabilir hale getirmenin gayreti içindeyiz. Ne söz verdiysek yerine getiriyoruz. Modern ve çağdaş mimari örneklerini, farklı tasarımları, vatandaşlarımızın göz zevkine hitap eden estetik tarzları bu mübarek beldenin değişimi ve inşası için kullanıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu