Bakan Cevdet Yılmaz Diyarbakır'da:

"Artık o eski devlet yok, yeni bir devlet var. Halkın değerlerine, diline, dinine, inancına saygılı bir devlet var ve devlet ile millet buluşmuş vaziyettedir"

Bakan Cevdet Yılmaz Diyarbakır'da:
Bakan Cevdet Yılmaz Diyarbakır'da:
GİRİŞ 03.05.2015 11:44 GÜNCELLEME 03.05.2015 11:44

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Artık o eski devlet yok, yeni bir devlet var. Halkın değerlerine, diline, dinine, inancına saygılı bir devlet var ve devlet ile millet buluşmuş vaziyettedir" dedi.

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine gelen Bakan Yılmaz, Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa peygamberlerin kabirlerini ziyaret ederek burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra ilçe merkezinde AK Parti seçim bürosunun açılışını yapan Yılmaz, AK Parti'nin son 12 yılda sadece hizmet yapmadığını, aynı zamanda her alanda özgürlükleri arttırdığını belirtti. Geçmişte kamu kurumlarında ve okullarda başörtüsünün yasak olduğunu anımsatan Yılmaz, "Allah'a şükür şimdi üniversitelerden ortaokula kadar, kamu kurumlarından, Meclis'imize kadar her yerde bu özgürlüğümüz var. Bunun için AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkiriz" ifadesini kullandı.

Yılmaz, inanç hürriyetinin yanı sıra dil konusunda AK Parti hükümetinin büyük adımlar attığını vurgulayarak, geçmişte hükümetlerin yaptığı ayıp ve hataların AK Parti tarafından ortadan kaldırdığını kaydetti.

AK Parti'nin hizmetlerini devam ettireceğini işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"AK Parti geçmişin ayıplarını birer birer ortadan kaldırdı. Geçmişte gerçekten hata ve ayıplar yapıldı. Ama biz devletin zihniyetini dönüştürdük. Artık o eski devlet yok, yeni bir devlet var. Halkın değerlerine, diline, dinine, inancına saygılı bir devlet var ve devlet ile millet buluşmuş vaziyettedir. AK Parti'nin felsefesi de budur. Devlet insana efendilik yapmak için değil, hizmet etmek için var. AK Parti güçlü olduğu sürece bunu yapmaya devam edecektir."

"AK Parti laf partisi değil, hizmet partisidir"

Bakan Yılmaz, hükümetin hiçbir dönemde olmadığı kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine hizmet ettiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Diyarbakır'a 2002-2014 döneminde 24 katrilyon liradan fazla yatırım ve destek verildi. Eskiden sadece laf yapılıyordu, şimdi hizmet yapılıyor. AK Parti, laf ve slogan partisi değil, hizmet partisidir. Çok şükür hiçbir dönemde olmadığı kadar bu dönemde hizmet yapıldı. Hizmetlerimize saldırıldığı, tahrip edildiği halde yaptık. Israrla, inatla yaptık. Onlar bozsa da biz yapacağız. Bu millet bu hizmetleri hak ediyor dedik. Bundan sonra da inşallah devam edeceğiz."

Yılmaz, açılışın ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim