Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Siirt'te yatırım bedeli 160 milyon lira olan 54 projenin açılışını yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt ziyareti
GİRİŞ 03.05.2015 12:44 GÜNCELLEME 03.05.2015 12:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Siirt'te gerçekleştirilen yatırımların toplu açılışını yapacak.

Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Siirt'i ziyaret edecek olan Erdoğan, kentte toplam yatırım bedeli 160 milyon lira olan 54 projeyi törenle hizmete açacak.

Vali Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın yapılacak törende eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar farklı sektörlerde yapımı tamamlanan 160 milyon lira tutarındaki tesisin açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Siirtlilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bağrına basacağını ve Siirt'e yaptığı katkının sembolü olarak her türlü desteği sonuna kadar vereceğini vurgulayan Tutulmaz, "Halkımız Cumhurbaşkanımıza sevgi ve saygısını açılış törenine yoğun katılımlarıyla gösterecektir" diye konuştu.

"Kendilerini en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız"

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, ziyaretin Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildikten sonraki şehre yapacağı ilk ziyaret olacağı için daha da anlamlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın teveccühüyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Kuzu, şunları dile getirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, halkın Cumhurbaşkanı olarak bölgemize gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgedeki hem sorunları yerinde görmesi hem de Çözüm Süreci'ndeki mimarlığının ön olması ve ilimizde de eniştemiz olması hasebiyle elimizden gelen gayretleri gösterip, kendilerini en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Bölgemize zaten gününden beri büyük önem vermektedir. Büyük bir teveccühle kendilerini bekliyoruz."

"Yiğit düştüğü yerden kalkar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çözüm Süreci'nin mimarı olduğunu ifade eden Siirt Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİSİAD) Başkanı Kemal Bilim, yiğidin düştüğü yerden kalktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kente gelmesinin kendilerini onurlandıracağını aktaran Bilim, "Kendilerini burada ağırlamaktan büyük şeref duymaktayız. Çünkü yıllar önce Cumhuriyet Meydanı'nda okuduğu şiirden dolayı hapse girmesi ve bu meydandan 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' sloganıyla milletvekili ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı seçilmesinden dolayı, Siirt gerçekten kendilerine bereket ve uğur getiren bir ildir. Halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Siirt'i ziyaret edip şereflendirecek olması bizleri onurlandıracaktır."

Çözüm Süreci'nin girişimcileri umutlandırdığını bildiren Bilim, "Çözüm Süreci bölgemiz için olmazsa olmazdır. Süreçle beraber yıllardan beri olan sıkıntılar ve acılar sona erecektir. Buranın kalkınması, istihdam yönünden gelişmesi ancak Çözüm Süreci'nin olumlu şekilde sonucuna ulaşmasından geçmektedir" şeklinde konuştu.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Siirt Şube Başkanı Murat Şeker de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye yaptığı ziyaretlerini önemsediklerini dile getirerek, " 6-7 Ekim'deki olaylar nedeniyle kırılgan olan süreç, Cumhurbaşkanımızın gelişiyle tersine dönecek" ifadesini kullandı.

"Çözüm Süreci'nin devam etmesini istiyoruz"

Gönül Elçileri Derneği (Gönül-Der) Başkanı Murat Coşar ise her ne olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çözüm Süreci'nin devam ettirmesini istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin önemli anlam ifade ettiğini kaydeden Coşar, şöyle devam etti:

"Yıllar önce Siirt'te bir şiir okuduğu için mahpus edildi, hüküm yedi, 'Bir muhtar bile olamaz' dendi. Şu anda düştüğü, ceza aldığı ve mahpus olduğu yere bir Cumhurbaşkanı sıfatıyla gelecek olması büyük bir anlam ifade ediyor. Biz, her ne olursa olsun sayın Cumhurbaşkanımızın Çözüm Süreci'ni devam ettirmesini istiyoruz" dedi.

Coşar, seçim sürecinde her türlü provokasyonu beklediklerini bu nedenle herkesin duyarlı olup Çözüm Süreci'nin devam etmesi için elinden gelen desteği vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi