3 Mayıs Milliyetçilik Günü

MHP Giresun İl Başkanı İbrahim Dizdar, Türk milliyetçiliğinin, millete yabancı ve aykırı dayatmaları boşa çıkarmanın, onurlu ve bağımsız yaşamanın, Türk kimliğine sahip çıkarak, kendi geleceğine egemen olma düşüncesinin fonksiyonel hale gelmiş bir ifadesi olduğunu belirtti.

3 Mayıs Milliyetçilik Günü
3 Mayıs Milliyetçilik Günü
GİRİŞ 03.05.2015 12:50 GÜNCELLEME 03.05.2015 12:50

Dizdar, 3 Mayıs Milliyetçilik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, milliyetçiliğin geleceğin rehberi, milletin yegane güvencesi, ekonomik gelişmenin motoru, demokrasi ve özgürlüklerin teşvikçisi ve yol arkadaşı olduğunu ifadesini kullandı

Milliyetçiliğin, çağdaş, modern ve insana ait olan kıymeti önceliğine alan, birlikte yaşama ve kardeşlik projesi olduğuna kaydeden Dizdar, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu itibarla Türkiye'nin her alanda milliyetçiliğe ve milli yönelişe ihtiyacı olduğu kuşkusuzdur. Ayırma, dağıtma, bölme, dışlama, yabancılaştırma milliyetçiliğin lugatında olmayan, milliyetçiliğin diline aykırı anormallikler olarak değerlendirilmeli ve böyle anlaşılmalıdır. Unutulmamalıdır ki Türk milliyetçiliği, milletimize yabancı ve aykırı dayatmaları boşa çıkarmanın, onurlu ve bağımsız yaşamanın, Türk kimliğine sahip çıkarak kendi geleceğimize egemen olma düşüncesinin fonksiyonel hale gelmiş ifadesidir. Destansı ve ibretlik bir mücadele sonucunda, hiçbir saldırının yıldıramadığı milliyetçi kahramanların manevi emanetlerine ziyadesiyle sahip çıktığımız ve bunu daha da ileri götürme konusunda tartışılmaz çaba içinde bulunduğumuz şüphesizdir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!