Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:

"Alanya'da bir pazar meselesini, Manavgat'ta servisçiler odamızın sorunu, Antalya'da bir AVM sorununu biz bugün odalarımızla istişare ederek çözüyoruz. 'Ne söz verdiysek o geçerlidir' diyoruz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:
GİRİŞ 03.05.2015 13:14 GÜNCELLEME 03.05.2015 13:14

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Alanya'da bir pazar meselesini, Manavgat'ta bir servisçiler odamızın sorunu, Antalya'da bir AVM sorununu biz bugün odalarımızla istişare ederek çözüyoruz. 'Ne söz verdiysek o geçerlidir' diyoruz" dedi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türel, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde (AESOB) ulaşım esnafıyla bir araya geldi.

Türel, konuşmasında, 65 yaş üzeri, engelli, şehit aileleri ve gazilerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaya devam edeceğini, ulaşım esnafı üzerinde oluşan yükün ise devlet tarafından karşılanacağı bildirdi.

Görevde olduğu sürece kimsenin Konuksever'e alışveriş merkezi yapamayacağını vurgulayan Türel, şunları kaydetti:

"Esnaf dostu olmak lafla olmaz, icraatla olur. Bugüne kadar esnafımızla kol kola yürüdük. 1 yılda birçok konuyu esnafımızla el ele kol kola çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alanya'da bir pazar meselesini, Manavgat'ta bir servisçiler odamızın sorunu, Antalya'da bir AVM sorununu biz bugün odalarımızla istişare ederek çözüyoruz. 'Ne söz verdiysek o geçerlidir' diyoruz."

Türel, son bir yılda ulaşım esnafının elindeki plakalar ve araçlarındaki değer artışının kendisini mutlu ettiğini vurguladı.

Kart sorunu

Ulaşım esnafının en önemli sorunlarından birinin mevcut kart uygulaması olduğunu ve bu sorunu çözeceklerinin altını çizen Türel, şöyle devam etti:

"Kimin olduğu belli olmayan, ihaleden 20 gün önce kurulmuş bir firma ile bugün faaliyetlerini yürüten, bu yüzden büyükşehir eski belediye başkanının Ağır Ceza Mahkemesi'nde 65 sene hapis iddiasıyla yargılanmasına vesile olan bir kart uygulaması önümüzde. Benden önceki belediye başkanı hakkında 35 dosya var. İhaleye fesat, irtikap gibi suç iddiasıyla bir çok dosyası var. Bu dosyalardan milletvekili olarak kurtulmaya, hesap vermekten kaçmaya çalışıyor. Antalyalıların helal oylarını hesaptan kurtulmak için istiyor. Ben biliyorum ki esnafımız, Antalyalı hemşehrilerimiz buna müsaade etmemek, kendisinin her konuda hesap vermesi için elinden geleni yapacaktır."

Türel, sorunların çözümü konusunda artık daha güçlü olduklarını belirtti.

"Ulaşım esnafı olarak Ulaştırma Bakanımızla yolunuza devam edecek, önemli bir imkana sahip olacaksınız" ifadesini kullanan Türel, "Kendisi Antalya için büyük bir şans olmuştur. Ulaşım sorunlarımızın çözümünde elimiz çok daha fazla güçlenmiştir. Siyasetçinin esas gücü sandıktan gelir. Allah'ın izniyle hemşehrilerimiz bize bu desteği verdiği takdirde ulaşım esnafının, ulaşımın sorunlarının çözümü konusunda Antalyalıyı tutabilene aşk olsun" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor