Aydın'da firmanın yol açma çalışmasına belediye engeli

Germencik ilçesinde jeotermal kuyuya ulaşım için başlatılan yol açma çalışması, izin alınmadığı gerekçesiyle belediye ekiplerince sonlandırıldı

Aydın'da firmanın yol açma çalışmasına belediye engeli
Aydın'da firmanın yol açma çalışmasına belediye engeli
GİRİŞ 03.05.2015 13:17 GÜNCELLEME 03.05.2015 13:17

Germencik ilçesinde özel firmanın jeotermal kuyuya ulaşım için başlattığı yol açma çalışması, belediye tarafından izin alınmadığı gerekçesiyle durduruldu.

Yaklaşık 10 yıldır ilçede jeotermal santral işleten firma, Dağkaraağaç Mahallesi'ndeki jeotermal kuyuya ulaşım için geçen hafta yol açma çalışması başlattı.

5 kilometre uzunluğundaki yolun arazilerine ve zeytin ağaçlarına zarar vereceğini öne süren arazi sahipleri, çalışmaların durdurulması için belediyeye başvurdu. Belediyenin talebi üzerine jandarma ekipleri, çalışmaları durdurdu.

Şirketin genel müdürü Mehmet Şişman, bunun üzerine her zeytin ağacı için 850 lira, her metrekare için 25 lira ödenmesi taahhüdüyle arazi sahipleriyle anlaştı.

Yol açmaya yeniden başlanması üzerine harekete geçen belediye ekipleri, izin alınmadığı iddiasıyla çalışmaları durdurdu.

130 zeytin ağacı kesildi

Belediye Başkanı Ümmet Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, firmaya defalarca uyarıda bulunduklarını söyledi.

Yolun açılması için gerekli mercilerden izin alınmasını söylediklerini belirten Akın, "Geçen pazartesi bu yoldaki çalışmayı durdurduk fakat bu arkadaşlar, 'biz yaptık, oldu' mantığıyla 2,5 kilometre kadar, kimsenin haberi olmadan yolu açmaya devam etmişler" dedi.

Güzergahtaki 130 zeytin ağacının kesildiğini anlatan Akın, şunları kaydetti:

"Firma, vatandaşlarla toplantı yapmış. Her zeytin ağacı başına 850 lira bedel ödeneceği şeklinde anlaşmış. Firma yetkilileri ne Aydın Büyükşehir Belediyesi ne de Germencik Belediyesinden izin almamıştır. Açılacak yol 5 kilometre. 50 dekar arazi almışlar ve burada rezerve kuyusu açacaklar. Bu yoldan çıkacak toz-toprak, zeytin ve incire büyük zarar verecek. Ziraat odası başkanı olarak da buna karşıyım. Şikayetlerimizi cumhuriyet başsavcılığına yapacağız" ifadesini kullandı.

Firmanın genel müdürü Şişman ise yeni yol açmadıklarını, patika yolu ıslah ettiklerine dikkati çekerek, oluşabilecek zararı karşılayacaklarına dair mahalle sakinleriyle protokol imzaladıklarını söyledi.

Şişman, "Çalışmalar, şu an için durduruldu. Pazartesi olacak gelişmeleri bekliyoruz. İlgili makamlarla görüşüp, gerekli izinleri aldıktan sonra yolun yapılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!