Güneydoğu Anadolu Bölge İmam Hatipliler Çalıştayı

ÖNDER Bölge Koordinatörü Çiçek: "Geçmişte kapatılmak istenen imam hatiplerin mezun ettiği öğrenciler, bugün Türkiye'yi yönetiyor"

Güneydoğu Anadolu Bölge İmam Hatipliler Çalıştayı
Güneydoğu Anadolu Bölge İmam Hatipliler Çalıştayı
GİRİŞ 03.05.2015 13:37 GÜNCELLEME 03.05.2015 13:37

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Bölge Koordinatörü Necmettin Çiçek, "Geçmişte kapatılmak istenen imam hatiplerin mezun ettiği öğrenciler, bugün Türkiye'yi yönetiyor" dedi.

Çiçek, Siirt Üniversitesinde düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölge İmam Hatipliler Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, imam hatip okullarının sorunlarının ele alınması için düzenlenen çalıştayın ardından hazırlayacakları raporu Milli Eğitim Bakanlığına sunacaklarını söyledi.

Geçmişte bu okullar üzerinde uygulanan baskıların kalıntılarını kaldırmak ve okullarda daha kaliteli bir eğitim verilmesi için çaba gösterdiklerini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Geçmişte kapatılmak istenen imam hatiplerin mezun ettiği öğrenciler, bugün Türkiye'yi yönetiyor. Bu mezunlarımızın ülkemizin barışı için başlattıkları mücadeleye öğrencilerimiz de harç olacak. Öğrencilerimizin ülke ve dünya barışına daha fazla katkı sunabilmesi biz de daha fazla imkan sunmak için mücadele ediyoruz."

İmam hatip mezunlarının dünya genelinde çok önemli görevlerde Türkiye'ye hizmet ettiğini aktaran Çiçek, "Maalesef geçişte imam hatipler üzerinde oluşturulan kara propagandadan en fazla bölgemiz etkilendi. Bölgemizde imam hatiplerin kapatılması, insanların muhafazakar kimliğine yapılan en büyük saldırı oldu" diye konuştu.

Çalıştaya, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu ve ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman da katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası