Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Nevşehir'de:

"Sizin verdiğiniz oylara ipotek koymaya çalışanlar, tercihlerinize başka türlü müdahale etmek isteyenler oldu. Bazen asker, bazen sivil, sonuçta verdiğiniz oyları değerlesizleştirmek, itibarsızlaştırmak isteyenler oldu. Bunlara müsaade etmedik, etmeyeceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Nevşehir'de:
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Nevşehir'de:
GİRİŞ 03.05.2015 14:05 GÜNCELLEME 03.05.2015 14:05

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sizin verdiğiniz oylara ipotek koymaya çalışanlar, tercihlerinize başka türlü müdahale etmek isteyenler oldu. Bazen asker, bazen sivil sonuçta verdiğiniz oyları değerlesizleştirmek itibarsızlaştırmak isteyenler oldu. Bunlara müsaade etmedik, etmeyeceğiz"

Yıldız, Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesi seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, 12 yıllık AK Parti iktidarında 10'uncu kez seçime girdiklerini ve her defasında güçlenerek çıktıklarını söyledi.

Vatandaşların hiç kimsenin kara kaşına kara gözüne hayran olduğu için oy vermediğini, yapılan hizmetlere oy verdiğini belirten Yıldız, "Yalnızca vaatlere de oy verilmiyor. 'Ben yapacağım, edeceğim, gideceğim, geleceğim' laflarına da oy vermiyor, vermez de. Çok şükür son 12 yılda gerek yerel yönetimlerimizle gerekse merkezi yönetimimizle birlikte hizmet ürettik. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizler yapacaklarımızı, söz verdiklerimizi icraata geçirdik. Eğer bir yer yerel yönetimiyle merkezi yönetimiyle birleşiyorsa oranın çehresi değişiyor" diye konuştu.

Bundan sonra 2019 yılına kadar yeni bir iktidara talip olduklarını, bu iktidarın AK Parti hükümetlerinin devamı şeklinde, vatandaşların oylarıyla, sağduyusuyla, sezgileriyle olacağını anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"Sizin verdiğiniz oylara ipotek koymaya çalışanlar, tercihlerinize başka türlü müdahale etmek isteyenler oldu. Bazen asker, bazen sivil sonuçta verdiğiniz oyları değerlesizleştirmek itibarsızlaştırmak isteyenler oldu bunlara müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Hiç kimsenin bu ülkeyi bölmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz Çanakkale şehitlerimizi vefayla, şükranla, minnetle anmış bir milletiz. Biz şehitlerimizi bir kenara bırakarak, 'acaba bunların gönlü mü olacak? Filanın isteğimi olacak' diye uğraşamayız. Türkiye bir bütündür, siyasi sınırları belli olan hukuk devletidir, buna göz koyanlara ister içeride ister dışarıda olsun hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda sizin zihninizde, kalbinizde tereddüt oluşturmaya çalışanlar var. Biz bu tereddütlere mahal vermeyeceğiz. Biz vatandaş gibi davranmıyoruz, çünkü biz vatandaşın kendisiyiz. Hepimizin doyduğu doğduğu yer neresi olursa olsun bu ülkenin her bir köşesinde koşturacağız."

Yıldız, daha sonra Kalaba ve Çalış beldelerinde seçim bürolarını açarak partililerle bir süre sohbet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı