Denize en çok mavi yakışır projesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Denize en çok mavi yakışır projesi" kapsamında yapılan deniz dibi temizliğinde 1 ton civarında atık çıkarıldı

Denize en çok mavi yakışır projesi
Denize en çok mavi yakışır projesi
GİRİŞ 03.05.2015 14:18 GÜNCELLEME 03.05.2015 14:18

Bodrum'da, "Denize en çok mavi yakışır projesi" kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı.

Bodrum Belediyesince 7 haftadır sürdürülen temizlik çalışmalarına Ortakent-Yahşi Limanı'nda devam edildi. Çalışmalara, Bodrum Belediyesi temizlik işleri çalışanları ile 10 dalgıç katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren temizlik çalışmasında denizden otomobil lastiği, şişe, tekne tonozları, pet şişe ve buna benzer 1 tona yakın atık çıkartıldı.

Çöpler, daha sonra belediye araçlarıyla Bodrum çöplüğü bölgesine götürüldü.

Çalışmalarını izleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür temizlik çalışmalarıyla insanların artık denizleri kirletmeme konusunda biraz daha bilinçli hale gelmeye başladığını söyledi.

Projeye bazı vatandaşların da gönüllü olarak destek verdiğini dile getiren Kocadon, "Vatandaşlarımız her geçen gün daha çok bilinçleniyor. Bu bölge gayet temiz gözüküyor. Halkımız kolay yolu seçip denize çöp atmamışlar. Bu bizi mutlu etti" dedi.

"Halk plajlarında artık kaos yaşanmayacak"

Kocadon, Bodrum yarımadasında bulunan halk plajlarının Bodrum Belediyesince yönetileceğini belirtti.

Plajlarla ilgili belediye olarak çalışma yapacaklarını anlatan Kocadon, şöyle konuştu:

"Mümkün olduğu kadar halkın denize girdiği plajlara belediye olarak şezlong ve şemsiye koymayı planlıyoruz. Bu kaostan vatandaş da otelciler de sıkıldı. Milli emlak, gelir elde edeceğim diye vatandaşla otelciyi, hatta belediyeye zor durumda bırakıyor. Elimizden geldiği kadar vatandaşların denize girdiği bölgelerde bu çalışmaları yapıp halka açacağız. Bu kötü ifadeler ortadan kalksın istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...