3 Mayıs Türkçülük Günü

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Türk milleti ve mazlum milletlerin yegane kurtuluş reçetesinin Alperenlik geleneği olduğunu bildirdi.

3 Mayıs Türkçülük Günü
3 Mayıs Türkçülük Günü
GİRİŞ 03.05.2015 15:36 GÜNCELLEME 03.05.2015 15:36

Cankaloğlu, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tarihi süreçte milliyetçilerin dar boğazlardan geçtiğini belirtti.

Milliyetçiliğin birileri tarafından hep tehlike olarak algılandığını aktaran Cankaloğlu, "Yüce dinimiz İslamiyet’in hadimliğini yapmış bir milletin milliyetçiliğin, Anadolu'da oluşturacağı manevi direnç her zaman bazılarını rahatsız etmiştir ve bizler var olduğumuz sürece rahatsız etmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Türk milleti ve mazlum milletlerin yegane kurtuluş reçetesinin Alperenlik geleneği olduğunu belirten Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Şehit liderimizin söylediği gibi, 'Bizim milliyetçiliğimiz ete kemiğe değil, bizi millet yapan değerlere bağlıdır. Bizim milliyetçiliğimiz kavgacı değil barıştırıcı, ayrıştırıcı değil birleştiricidir. Bizim milliyetçiliğimiz hayatını milli ve manevi değerlere karşı durarak geçirenlerle asla buluşmaz. Türk milliyetçiliği Türk milletinin değerlerine karşı olanlarla bir araya gelmez.' 3 Mayısları bize emanet bırakan tabutluklara konulan dava adamlarını unutmuyoruz, Türk İslam davasına hizmet edenleri bu vesile ile rahmetle anıyoruz. Türk Milletinin Milliyetçiler Günü, Türkçülük Günü, hayırlar getirmesi temennisiyle kutlu olsun."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi