Edirne'den kısa kısa

Edirne'deki çeşitli iş yerlerinde "Edirne Bebeği"nin satışa sunulduğu bildirildi.

Edirne'den kısa kısa
Edirne'den kısa kısa
GİRİŞ 03.05.2015 15:46 GÜNCELLEME 03.05.2015 15:46

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev hanımlarının bebekleri üreterek hem aile bütçesine katkıda bulunduğunu hem de kentin turizmine katkı sağladığını söyledi.

Edirne esnafının bebekleri kar amacı gütmeksizin sattığını anlatan Dinar, "Edirneli ev hanımlarının ekonomisine katkı sağlamak için Sosyal Yardımlaşma Vakfı böyle bir uygulama başlattı. Bize bunları satma konusunda teklifte bulundular. Biz bundan dolayı çok memnun olduk. Yaptığımız iş çok anlamlı. Öncelikle Edirne ekonomisine bulunuyoruz ve ondan daha değerlisi ev hanımlarına katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

"3 Ülke Tek Nehir" Meriç Rallisi

Trakya Klasik Otomobilciler Derneği (TRAKOD) üyelerince gerçekleştirilen "3 Ülke Tek Nehir" Meriç Rallisi kapsamında Uzunköprü'de etkinlik düzenlendi.

Uzunköprü'de yaşayan vatandaşlar ralliye katılan sürücülerle bir araya geldi ve araçları inceledi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kültür ve sanat etkinliklerine önem verdiklerini söyledi.

3 ülkenin dostluğunu Uzunköprü'e görmekten mutluluk duyduğunu dile getiren İşbilen, etkinliğin gelecek yıl devam edeceğini kaydetti.

EBED, yağlı boya resim sergisi açıldı

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği'nin (EBED) yağlı boya resim sergisi açıldı.

Edirne Aile ve Soysal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, dernek lokalindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, Edirne'nin 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası kutlamalarına erken başladığını söyledi.

Engelli bireylerin birçok başarılı projeye imza attığını aktaran Özbaş, "Bu çalışmaların ve projelerin devamını diliyoruz" dedi.

Sergiyi, AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Nursel Arseven ve çok sayıda vatandaş gezdi.

Dernek üyesi engelli vatandaşların yaptığı ve birçok yağlı boya resmin bulunduğu sergi Engelliler Haftası'na kadar gezilebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı